Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Postkodbluffen

Tuesday, January 04, 2011

Postkodbluffen

Det är visst fler än jag som är sura på Postkodlotteriet. Och det förstår jag... speciellt de som gått och köpt sig en eller flera lotter och sen får veta att vd:n får 6 miljoner i årslön och nu har det även kommit ut att de anställda fått varsin ipad i present till ett värde av 5 miljoner kronor.


Kjellström-Matseke håller sig på avstånd. Men pressekreteraren svarar följande angående vd:ns kosing:

– Det handlar om en eftersläpning i hur bonusarna betalas ut. I den ersättning han fick 2009 fanns en bonus som avser 2008.
Vd:n har fått flera saftiga bonusar de senaste åren. För 2007 fick Kjellström-Matseke runt tre miljoner kronor i bonus.
Samma år köpte han och frun en villa i Stockholm för 11,3 miljoner kronor.
I dagsläget uppger företaget att han har en månadslön på 147 000 kronor. Plus bonus.Men hur stor den bonusen är vill inte företaget avslöja.

Spelar det nån roll egentligen om det handlar om 6 miljoner för ett eller två år? Hälften, dvs 3 miljoner är  ändå för mycket för ett lotteri som säger sig vara så reko och ge bort så mycket pengar. Vem fan har 147 000 i månaden till eexempel. Nä... detta är nog början på slutet för succén Postkodlotteriet.

Sen kan jag ju faktiskt dessutom tycka att det är lite dubbelmoral av alla som köper lotterna. De säger att de vill skänka till välgörenhet, men alltså inte utan att själva kunna ha möjligheten att tjäna en hacka på det. Vore det inte bättre att ta de där 150 kronorna i månaden och skänka dom direkt. Ha autogiro till cancerfonden, eller ge dom till din käraste idrottsförening istället. Då gör ni verkligen nytta och pengar går exakt dit ni vill att de ska gå.

Och med det sagt är det dax för min då-och-då-donation. 350 riksdaler till cancerfonden givet!


Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Anonymous said...

Ett litet klipp från PostkodLotteriets hemsida.
Över 1,8 miljard kronor hittills
Överskottet av Lotteriets omsättning, 27 procent för år 2010, går direkt till organisationerna som är förmånstagare i Lotteriet. Sedan starten 2005 har vi delat ut över 1,8 miljarder kronor till välgörenhet. Pengar som gör stor skillnad för organisationernas projekt både i Sverige och i världen. 2010 delar vi ut 732 miljoner kronor till våra utvalda organisationer.

Anonymous said...

Postkodlotteriet stjäl från lottköparna och går in på kundernas bankkonton utan kundens medgivande.

http://rabiatast.blogspot.se/2015/05/postkodlotteriet-en-bokforingsmassig.html