Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Simone gick bet på Facebook

Thursday, January 06, 2011

Simone gick bet på Facebook

”Tog alla mina piller är död snart hej då allihopa” skrev Simone Back i sin status på Facebook där hon hade 1082 "vänner". I kommentarsfältet dök upp kommentarer, men ingen tog henne på allvar och senare hittades hon död. 

Ok, det var bakgrunden. Nu till vad jag har att säga om saken. Jag har en på min kompislista som jag haft där i flera år och jag har vad jag kan minnas inte sett ett enda statusinlägg från hennes sida som inte handlat om hur dåligt hon mår. Jag orkar inte ens läsa dem längre utan skrollar bara förbi. Som jag förstår det var Simone ett liknande fall. i sånt fall är det klart ingen tog henne på allvar. De där 1082 personerna på hennes vänlista var ju självklart inte alla hennes riktiga kompisar heller. Större delen av dom såg säkert inte ens hennes inlägg. Det faktum att de var så många tyder ju på att hon säkerligen inte ens träffat alla irl. Det är ju inte omöjligt att ingen av hennes riktiga vänner såg detta.


Facebook har raderat självmordsbrevet och alla elaka svar från Simone Backs sida och skriver i ett uttalande att de djupt beklagar det inträffade. 

Större delen av inlägg på Facebook har en ironisk klang i sig... skulle alla ta mig på allvar skulle jag nog till exempel blivit skjuten några gånger nu. Facebook har såklart inget som helst ansvar för det här och jag hoppas verkligen inte deras beklagan är någon form av ansvarstagande för vad som hänt.

Missförstå mig inte... visst är det tragiskt och hemskt och allt sånt, men det gör mig förbannad när man försöker få det till att dessa "vänner" skulle räddat hennes liv och att Facebook på nåt sätt är att skylla. Hon ville dö och hon lyckades. Det var hon som tog det beslutet och ingen annan.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: