Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Ogillar vilodagar

Thursday, January 20, 2011

Ogillar vilodagar

Jag blir rastlös på vilodagar. Jag vet ju att de är helt nödvändiga, men det betyder inte att jag gillar dom. Inte alls faktiskt. Idag är det dock absolut nödvändigt. På förmiddagen kändes det som hels kroppen var tömd på energi. jag orkade knappt röra mig framåt och jag mådde nästan illa av trötthet. Det vart bättre under dagen tack och lov, men nu börjar träningsvärken komma sakta men säkert. Speciellt insidan av vaderna smärtar så där behagligt lagom. Nu känner jag mig pigg, men jag skulle aldrig kunna utföra ett effektivt träningspass. Redan igår kände jag ju hur mjölksyran kom alldeles för snabbt och idag har jag den ju nästan utan att röra mig alls, haha.

På tal om träning och hälsa-... och vikt läste jag en intressant artikel i nya iFORM. Tidningen har startat en nya artikelserie de kallar: Vägen till större kroppsglädje och i första delen: Du är 5 kg smalare än du tror utgår de ifrån ny forskning som visar att de flesta kvinnor tycker de är tjockare än vad de egentligen är. För att testa forskningen lät de tre medarbetare fotograferas och sedan manipulerade de fototna med att lägga på 5, 10 och 15 kg. Personerna fick sedan titta på fotografierna. Ett med dem som de egentligen ser ut och de andra med tillagd vikt. Alla tre kvinnorna blev tillfrågade vilken bild de trodde var den riktiga och alla valde den med 5 kg tillagt.

Är det verkligen så alltså att vi kvinnor har så himla skev kroppsuppfattning? Antagligen. Jag måste ju erkänna att jag själv tror att jag är större än vad jag är. Det märker jag när jag ska köpa kläder. Jag väljer allt som oftast alltid en för stor storlek först. Konstigt de där.

Men... vad hjälper då oss artikeln? Inte ett skit antagligen. För bilden vi ser är ju fortfarande det vi vill ändra. Kanske kan det tillfälligt hjälpa att veta att vi väger 5 kg mindre än figuren vi ser i spegeln, men i längden tror jag ingen blir nöjd fören spegelbilden ger oss det vi vill se.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: