Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Vinterlöpning

Saturday, January 22, 2011

Vinterlöpning

Väglaget är inte optimalt, men nog så gott för att kunna få ut redigt av en löprunda. Problemet idag var inte halkan direkt utan det otroligt buckliga underlaget efter att snö och i smält och sen frusit på igen. Det tar en del på vristerna. Jag lyckades ändå springa 5 km bucklig asfalt och is på 35 minuter, vilket inte är topp, men absolut godkänt.

Det är faktiskt på ett sätt skönare att springa nu än på sommaren när det är varmt. det får såklart inte vara FÖR kallt, men luften är frisk och hjälper andningen. Dessutom svullnar man inte lika lätt under själva passet. Tänkte jag skulle dela med mig lite tips för vinterlöpning.

Värm upp inne
Absolut det bästa. Det är annars lätt att man börjar frysa direkt när man kommer ut... eller så klär man sig för varmt och då blir det bara jobbigt. Har man en trappa kan man ju med fördel utnyttja den.

Planera banan innan
För att undvika att komma in på hala småvägar som avbryter flytet i löpningen är det bra att redan innnan bestämma hur man ska springa och då förlägga rundan till större vägar som är renare. Bäst är att springa på tidig morgon eller sen kväll då det är mindre trafik och man kan utnyttja bilvägar.

Bra kläder
A och O. Kläderna ska vara lagom varma utan att bli svettiga. Funktionskläder är ett måste för vinterlöpning. Benvärmare är otroligt bra eftersom det värmer upp vristerna samt gör det lite lindrigare för benhinnorna.

Bra skor
Optimalt är väl skor som är både täta och har bra sula, men de tenderar att bli varma och fästet är enligt mig bra mycket viktigare än om man blir blöt om fötterna eller inte. Strumporna ska också vara av funktionsmaterial såklart och då gör inte blötan så stor skada. Jag har helt dumpat mina vinterlöparskor och kör med mina vanliga i alla väder.

Inget nytt direkt, men dessa saker har jag märkt är otroligt viktiga för att det ska vara behagligt och för att rundan ska gå bra och kännas effektiv. UT MED ER NU!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: