Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Urplock ur pressen 31 januari: medicin

Monday, January 31, 2011

Urplock ur pressen 31 januari: medicin

Traumateam frikända
ocialstyrelsen har nu avslutat granskningen av Anna Lindhs vård och kommit fram till att den var korrekt utförd av det traumateam som tog hand om henne när hon anlände till sjukhuset efter att ha blivit knivskuren då 2003.

Det var sjukhuset själva som åberopade granskningen efter att Kalla Fakta anklagade dem för att ha misskött sig. Sjukhuset som inte kunde besvara anklagelserna eftersom de har en patientsekretesslag att följa har nu alltså blivit friade och Kalla Fakta kan stå i sitt hörn och skämmas. Visserligen kan program som Kalla Fakta visa på orättvisor och bedrägerier, men allt som jämt har de en förmåga att basera sina påståenden på allt för lösa grunder vilket kan ha förödande konsekvenser. Påståendena om Anna Lindhs vård fick de från en amerikansk professor Donald Trunkey, som invände mot operationsmetoden som använts i det akuta skedet. Att sända ett program i tv som ifrågasätter utan att ha mer på fötterna än så tycker jag drar med programmets trovärdighet och journalistiska metoder i botten. Riktigt fult och riktigt oetiskt.

Deep Brain Stimulation

Genom att göra små hål i skallen och placera stimulerande elektroder på hjärnan ska man kunna bota depression. Man har testat tekniken på åtta patienter och alla visar bra resultat. Låter ju suveränt och kanske kan man få slut på det enorma knaprandet v lyckopiller som för en massa otäcka bieffekter med sig.

D(under) - vitamin
D-vitaminbrist har tidigare kopplats ihop med benskörhet, ökad risk för astma och cancer och nu har forskning visat på möss att de som har brist på d-vitamin har mindre lungvolym och svårare att andas. Ännu en anledning till varför det är rent ohälsosamt att bo i det mörka landet vi känner som Sverige.

John Spendrup
... var ingen egen person. Nä, han var arvtagare till Spendrupskoncernen och kronprinsessans vän. John Spendrup avled mystiskt  dryga 30 år gammal i hjärtstillestånd. Med risk för att verka extremt fördomsfull undrar man ju hur en 34-åring bara kan få hjärtstillestånd sådär. Det kan man såklart inte. Antingen var han inte frisk eller så har han smakat på för mycket stekaregotta och då menar jag såklart in öl. Och förresten nämnde jag att han var vän till kronprinsessan... för det verkar vara otroligt viktigt.

Hallux Valgus
I länder där man går barfota finns inte ens problemet, men i fotbeprydda delar av världen är det ett mycket vanligt problem. Tidigare har folk som opererats för detta haft extrema smärtor och fått vara sjukskrivna sjukt länge, men nu nu är så icke fallet enligt Sylvia Resch, ortoped vid universitetssjukhuset i Lund och specialist på hallux valgus... riktigt varför framgår inte av artikeln, men det verkar ju bra.

Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Khelben said...

Jag klarar inte ens av att kolla på TV längre sedan x antal år tillbaks.

Handlar bara om pengar och tittarsiffror och blir kvalitén lidande så är det väl mer vanligt idag än det någonsin varit.

Vi kollade på Kalla Fakta när jag gick på högstadiet i början av 90-talet, då gick det att kolla på, efter det så har jag inte alls hängt med, ärligt talat.

Khelben said...

Jag och min gamla klass alltså.