Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Måndagspina

Monday, January 31, 2011

Måndagspina

Trots att det är prick lika synd om alla som ska upp och gå till jobbet idag känns det som det är allra mest synd om mig. Inte sant såklart, men lite självömkan kan man väl få ha. Men man får leta efter och plocka fram det positiva och det jag hittar just nu är att Aftonbladet påstår att våren närmar sig. Detta efter att bara förra veckan lovat iskyla till mars, men jag går hellre på den här banan.

Våren ja... och sen kommer sommaren. Förra veckan sattes semesterlistorna upp och det är dax att börja kryssa. Det ska bli klart i februari. Helt vansinnigt tidigt. Min första tanke vara att i år ska jag banne mig ha 4 veckor semester på rad. Det har jag inte haft sen jag kan minnas. Jag har haft 2 och 2. Jag har haft 3 och förra året hade jag bara 2. 4 veckor på raken is the shit! Men... vad ska jag med det till om jag inte får semester samtidigt som Bäjb. Helt onödigt. Och som vanligt har de inte överhuvudtaget börjat tänka semester på hans jobb. Sen har vi de där med uppdelningen hos oss. De "äldre" är helt inne på att dela rakt av tidig och sen som "man alltid gjort" och det är klart när man är så få som de var förr på mottagningen var det ju bästa alternativet, men nu är vi så många att man inte alls behöver dela så. Men... då har vi småbarnsföräldrarna. Småbarnsföräldrarna går ju alltid först. De tar semester när dagis är stängt och så är det med det. Släng gärna till lite föräldraledigt också så chefen inte kan neka. Smart eftersom de flesta chefer inte tycks veta att man faktiskt KAN neka föräldraledigt. På vissa kliniker har man faktiskt satt föräldraledigtförbud under sommarmånaderna och det tycker jag är riktigt. Här ska alla ha samma chans oavsett barn eller inte.

Det går åt rätt håll, även om det är långt kvar.
Oh well... nu ska jag försöka bortse från detta ett tag. Behöver ju inte kryssa min önskan just i dag och det är faktiskt braaaa länge kvar tills man borde börja fundera på sommaren, hur lockande det än må vara. Först ska man till exempel ta sig igenom denna måndag... ja, vi börjar där.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: