Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Niklas - the name of the devil?

Sunday, January 23, 2011

Niklas - the name of the devil?

Niklas Lindgren och Niklas Eliasson. Två av de värsta våldtäktsmännen i historien. Vem kunde nånsin tro att någon kunde toppa Hagamannen? Niklas Eliasson har gjort det med råge. Mer än det dubbla... 14 st överfall, varav de flesta våldtäkter, har han nu anklagats för och erkänt. Och vem vet hur många fler det finns som ännu inte kommit till ytan.

Niklas Eliasson känner ånger och oroar sig för framtiden. Ja, tacka fan för det. Den framtid han har att vänta kommer nog inte bli så ljuv. Det återstår väl att se om Niklas blir klassad som psykiskt sjuk och får vård istället för fängelse, men vart han än hamnar lär han nog inte bli mött med nån slags empati.

Niklas ska nog ändå vara tacksam att han är svensk. Svensk kriminalvård må inte vara nån höjdare vad gäller att "bota" folk, men det finns betydligt värre platser. Aftonbladet skriver om Brandon i Nederländerna. Brandon är 18 år och psykiskt sjuk. Varje dag kedjas han fast vid en vägg och där får han stå och har så gjort i tre års tid. Att tro att nån skulle kunna bli frisk av den behandlingen verkar ju aningens rubbat och kanske skulle de som sätter på kedjorna själva stå där för de kan väl inte heller vara friska nånstans.

Frågan jag nu ställer är: Vad gör man med någon som Niklas Eliasson?

Finns det nåt man kan göra? Kan en sån här människa nånsin bli frisk? Kan man nånsin släppa en sån här människa lös igen och lita på att han inte kommer upprepa sina brott? jag vet inte... jag betvivlar det. Och vad kommer hända med Hagamannen när han kommer ut? Hagamannen fick 14 år i fängelse. Är han "botad" sen? Räcker det med att låsa in någon i 14 år och sen har han avtjänat ett straff som motsvarar det han gjorde?  Han förstör sex liv.. för dessa kvinnor komma ALDRIG glömma vad som hänt och deras liv är påverkade för alltid. Men gärningsmannen... ja för honom räcker det med att 14 år. Vari finns logiken?

Och när dessa människor kommer ut? Kommer de nånsin kunna leva ett normalt liv ibland andra människor? Vem sjutton kommer nånsin acceptera dom? Inte jag i alla fall.

Vad gäller Eliasson är det nog inte längre nödvändigt för fallet och straffet att åtala honom för flera överfall. Det borde inte göra nån skillnad i det straff han får, men jag hoppas verkligen de fortsätter gräva. Det vore ju så skönt att veta att en och samma person utfört så många som möjligt av de överfall som förekommit genom åren och att denna människa inte kommer kunna göra det igen på mycket lång tid.Image and video hosting by TinyPic

No comments: