Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Crossfitdöden

Thursday, January 06, 2011

Crossfitdöden

 Man skulle nog kunna säga att Crossfit är den nya flugan inom träning. För ca en timma sedan ahde jag aldrig testat. Nu har jag det... och jag dööööööööööör. Kan väl inte vara så jobbigt tänkte jag... FEL! Dock var det samtidigt så roligt så att sluta fanns inte på kartan trots att jag nästan spydda rakt ut på golvet under ryggresningarna (när magen pressas mot golvet) i halvtid.

Vad är Crossfit?

CrossFit är ett styrke och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet.

Det ultimata inom träning med andra ord. Intensiteten gör att passen inte behöver vara längre än 20 minuter om ens det. Jag har länge velat prova, men är för feg för att gå på ett pass på lokal eftersom jag är rädd att falla ihop och dö under första rundan. Så... jag googlade och hittade några program. Bestämde mig för att testa Blossoms eftersom det varit med i DN och därför inte borde vara det värsta av de värsta. Detta var vad jag körde:

Kör i högt tempo. Ta ingen paus mellan övningarna.

Situps
Ha böjda ben med höftbredd mellan fötterna. Ha händerna bakom nacken, håll nacken rak under hela övningen. Kom hela vägen upp till sittande. Rulla sakta tillbaka. Gör tjugo situps.

Armhävningar
Välj om du vill stå på knäna eller tårna. Ha händerna i brösthöjd, något bredare isär än axelbredd. Gå så långt ner du orkar och pressa dig upp igen med hela händerna. Gör tio armhävningar.

Ryggresningar
Lyft överkroppen mjukt så högt du kan i lugnt tempo och för ihop skulderbladen. Gör inget ryck. Sänk, upprepa tio gånger.

Benböj
Stå med benen något bredare än höftbredd. Böj benen som om du skulle sätta dig på en stol till cirka 90 grader i knäleden. Pressa sedan långsamt upp igen och börja om. Gör femton benböj.

Burpees
Börja i stående position.
Böj knäna och sätt dig på huk. Hoppa bakåt och gör en armhävning. Återgå till hukposition. Pressa händerna i golvet och gör ett hopp upp mot himlen. Gör om hela rörelsen fem gånger.

… och sedan: Gör alla övningarna igen. Så många varv du hinner under 20 minuter!
Det harde varit roligt att veta hur många varv jag hann med. Jag tappade räkningen ganska snart, men det var mååånga.

Min Yogamatta visade sig vara alldeles utmärkt att köra på och jag kunde ta i utan att det lät som jag skulle fara genom golvet. Nu är jag mör vill jag lova. Svart under ögonen av svett och darrig i armarna sitter jag nu och försöker få i mig lite keso för att inte tuppa av.

Seriöst... prova. Det är jobbigt, men gillar man att träna är det skitkul. Kombinationen av övningar är oändliga. Jonna som skriver på crossfitta.blogspot.com har lagt upp några förslag här!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: