Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Egypten

Saturday, January 29, 2011

Egypten

Kairo, Egypten
Min mamma ska åka till Egypten 6e februari, men jag vetekatten om jag släpper iväg henne. Nu är hennes resa planerad till kusten längs med Röda havet, men Kairo och kusten mot Medelhavet är en krigszon. Kollar man på kartan är det inte direkt långt mellan Marsa Alam och Kairo. Fy, va läbbigt.

Därför revolterar folket

  Korruption, tortyr, maktmissbruk och rättsosäkerhet. De ingredienserna har fått det egyptiska samhället att koka.
  De utlösande faktorerna: Extrem fattigdom och arbetslöshet. Befolkningen domineras av unga människor utan jobb och möjligheter.
  När upproret i Tunisien fick diktator Ben Ali att fly från landet 14 januari exploderade protesterna också i Egypten. Folket kräver rättvisa val, hävda undantagslagar och att president Hosni Mubarak, som styrt med järnhand sen 1981, avgår. 

Jag hittar ingenstans att man avråder folk att åka dit. Vare sig i texterna i tidningen eller på resebolagens hemsidor och kanske är det ingen fara, men jag tycker i alla fall det är läbbigt.


Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Intelligent Union said...

Hungriga människor är farliga för en korrupt makt. Turister som spenderar pengar i ett fattigt land är alltid varmt välkomna.

Jah Hollis said...

Vetekatten?

Eva said...

Känns som att jag kom hem därifrån i rättan tid!