Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Hundsåpa

Tuesday, January 11, 2011

Hundsåpa

Varje familj i SVT:s nya tv-satsning ”Huset fullt av hundar” får sex hemlösa hundar att tillbringa en vecka tillsammans med. Familjerna väljer sedan ut vilka hundar som får stanna och röstar ut de andra – som skickas tillbaka till sina djurhem.

Jag måste faktiskt ställa mig på djurvännernas sida här. För det första är idén löjlig i sig. Jag har mycket svårt att se att denna dokusåpa skulle bli nån succé på nåt sätt. Dokusåpor ska innehålla skandaler (som Big Brother, Paradise Hotel), människor som på något sätt gör bort sig får en att känna sig obekväm (Bonde söker fru, Ullared) eller tävlingar där människor utmanar sig själva till max (Biggest Looser, Robinsson). Sex stackars herrelösa hundar som ska väljas bort av familjer känns inte som om det passar in under nån av de kriterierna.

För det andra är detta hundar som inte har någon, som ska få någon ett tag och sedan inte ha någon igen. Peter Nyrén, som är ansvarig för programmet tycker inte att det är konstigare än om familjerna själva hade åkt runt till kennlar och valt ut en hund. Hur kan man ens säga nåt så dumt? Hunden kommer få smak på hur det är att leva hos en familj som älskar och tar hand om den. Den kommer få lära känna människor som den antagligen tycker mycket om som den sedan ska slitas ifrån för att åka tillbaka till ett ställe där den bara är en i mängden.

Claudia Galli är programledare och jag tycker det är ytterst märkligt att en person som säger sig vara utbildad problemhundskonsulent tycker detta är ok. En hund med problem lär väl inte få mindre problem av en sån här sak.


Jag kan ha fel. Jag är inte direkt hundkunnig, men min magkänsla säger mig att en hund som redan blivit herrelös inte mår bra av att bli det igen.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: