Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Influensavaccinet effektlöst

Wednesday, January 12, 2011

Influensavaccinet effektlöst

"33 friska vuxna måste vaccineras för att undvika ett influensafall. I genomsnitt måste 100 människor vaccineras för att undvika ett influensafall."  

Så säger forskarna från Cochraninstitutet. Det är alltså influensavaccin vi pratar om. I en rapport menar forskarna att de varken har kunnat se fler registrerade sjukdagar från arbetet eller fler dödsfall hos de icke–vaccinerade. Dock har vaccinet i flera fall orsakat sjukdomen Guillian-Barré, som är en neurologisk sjukdom som leder till förlamning. Vidare menar dom att de tidigare positiva studierna som redovisats  är i 15 fall av de 36 vetenskapliga prövningarna sponsrade av läkemedelsföretag som själva vill sälja vaccin.

Men här i Sverige biter Smittskyddsinstitutet tillbaka. De menar att studien är oetisk och hon ger nån förklaring jag inte riktigt förstår, men menar att positiva studier uteslutits ur studien. Rekommendationen i Sverige är att de som tillhör riskgrupperna bör vaccinera sig.

Själv är jag väldigt kluven vad gäller influensavaccin, men jag håller nog med om att riskgrupperna ska ta sprutan på vinst eller förlust. Däremot tycker jag friska individer ska strunta i det. Det som inte har ihjäl oss gör oss starkare, eller hur är det nu? Det är i alla fall ett faktum att immunförsvaret blir det så varför inte genomlida den där influensan och få det överstökat. Hellre sjuk nån vecka än förlamad för livet.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: