Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Funderingar kring Eva

Thursday, January 13, 2011

Funderingar kring Eva

Den häktade 51-årige universitetsrektorn som sitter häktad för mordet på Eva är inte längre direkt anonym. namn och bild finns överallt på nätet. Tack och lov känner jag inte igen honom. jag menar Örebro är inte SÅ himla sort och jag har ju gått på universitetet där han jobbar.

Men är det han? Och vad har hänt? Och var är resten av Evas kropp?

Först och främst måste jag säga att hundar är fantastiska djur. Hunden som hittade delar av Evas kropp markerade på samma ställe och gav inte upp fast polisen inte hittade någonting. Hur sjutton hade de nånsin hittat henne utan hundens hjälp?

Jag har såklart tagit del av va Leif GW säger om fallet. Enligt honom ska 51-åriga Evas kropp styckades på den plats där hon blev mördad. Hon har förmodligen dött på ett ställe där det inte har gått att bära ut hennes kropp hel utan att bli upptäckt. GW tror dessutom att kroppsdelarna har dumpas på olika platser inom en radie på tre mil från mordplatsen. Styckmord är mycket ovanliga i Sverige och GW Perssons teori är att Örebromordet har skett oplanerat. Han menar att den misstänkte 51-åringen är en ”ovanlig” mördare.

Men för mig stämmer det inte riktigt ändå. Eva skickade sms till en av sina söner runt 7.45. Alltså var hon vid liv då. Hon ska sedan ha setts kliva in i mannens bil.. vid vilken tid kan jag inte finna, men innan dess ska hon ha setts i sin egen bil på en gata i stan och då måste lite mer tid förflutit. Sen ska hon alltså träffat mannen i fråga och blivit mördad och styckad. Att stycka en person bör ta ett tag. Speciellt om det inte var förberett med de rätta verktygen. Från Örnsro till Lockhyttan är det sedan ca 25 minuters bilresa i bra väder (det ska ha snöat rejält denna dag vilket antagligen gjorde resan längre). Här ska kroppen placerats ut på flera olika ställen.


51-åringen ska ha spelat golf runt 12-snåret. På det finns det kvitton från golfklubben. Och däremellan ska han hunnit sno tvättid för grannen och tvättat. Senare åkte han skidor med en vän.

Tiden som förflutit till det att mannen finns på golfbanan är för mig alldeles för kort för att han ska ha hunnit med allt. Så då är ju frågan... styckade han henne senare under dagen? Och vart var i sånt fall Eva under tiden? Det verkar fortfarande för mig orimligt att detta mord skulle vara överlagt. Historien vi vet hittills känns inte sådan. För mig verkar det rimligt att mannen haft ihjäl henne av misstag och sedan gjort resten i ren panik. Men... hur kan man, efter att ha haft ihjäl någon och styckat eller planerat att stycka kroppen sedan spela golf och umgås med folk som om ingenting har hänt?

Jag tror det som kommer komma fram i slutändan, om det nånsin gör det, inte är långt ifrån GWs teori. Man får hoppas att den häktade mannen, om det nu är han, kryper till korset och erkänner så alla får svar. Precis som Niklas Eliasson nu är uppe i 14 erkända fall av våldtäkt och försök till våldtäkt.

Usch jag får nästan panik när jag tänker på hur detta ska påverka Evas familj. Hon har tre söner och säkert många fler i sin anhörigkrets som måste må värre än vad man ens kan tänka sig just nu. hur kan man ta sig igenom nånting sånt här. Det är illa nog när någon dör ifrån en, ännu värre när någon blivit mördad, men att någon man håller kär blivit mördad och styckad måste vara över höjden av vad en människa kan palla med.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: