Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: WikiLeaks nya läcka

Sunday, October 24, 2010

WikiLeaks nya läcka

Gårdagens stora nyhet var att Wikileaks släpper ca 400 000 dokument som bevisar att 60 procent av de dödade i Irak av amerikanska trupper är civila. Dessutom ska USA ha tystat ner tortyr, mord och våldtäkter. Jag är föga förvånad. Kan man vänta annat av ett land som anser sig övermäktiga alla andra? Men USA vänder på steken, skiftar fokus och anklagar Wikileaks för att riskera de kvarvarande amerikanska soldaternas liv.

Men vad är egentligen Wikileaks? Och vem är egentligen Assange som får tag på alla dessa uppgifter?

Julian Assange har ingen offentlig bakgrund, hans ålder är oprecis och han har ingen bostadsadress. Själv säger han att hemlighetsmakeriet är viktigt för att skydda honom mot fiender. Allt tyder på att Assange är en före detta hacker från Australien. Han säger sig ha grundat Wikileaks tillsammans med människorättsaktivister från hela världen som han träffat på nätet. Enligt Assange själv var kinesiska dissidenter inte bara orsaken bakom grundandet. De ska också ha varit delaktiga i att bygga upp sajten.


Ok, så Assange och hans crew luskar fram scoopen själva. De hackar sig fram, men någon måste väl ge dom ett halmstrå. Att han idag, när han redan gjort sig en namn får dessa halmstrån är väl inte direkt konstigt, men från början. Hur kommer det sig att man valde lita på en australiensk hacker att vara den att sprida uppgifterna till världen?

Söker man för att finna detta får man otroligt många och långa engelska texter att plöja, så jag får förbli ett frågetecken. Men Assange har verkligen lyckats skapa sig ett namn och ett förtroende hos de anonyma läckorna och jag tror vi kommer få otroligt många fler rapporter av den här kalibern. Nu kan det ju hända att Assange själv åker i finkan... inte för sina dokumentsläpp, utan för att hans påstådda våldtäkter här i Sverige i somras. Det kommer knappast stoppa honom. OCh kanske är det just Assange och hans kollegor som kommer få stop på såna här hemskheter. Förövarna kan inte längre lita på att deras land ska hålla deras hemligheter. Nu finns Assange och allt kommer fram tillslut!Image and video hosting by TinyPic

No comments: