Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Vågar jag verkligen åka till Malmö?

Monday, October 04, 2010

Vågar jag verkligen åka till Malmö?

- Ta inte in på ett hotell i en svensk storstad den närmaste tiden, säger en källa till Expressen.

Också tåg står med på listan över platser man inte bör vistas på... liksom offentliga lokaler. Vafasen, vågar vi verkligen åka till Malmö? Det känns ju lite som Malmö är extra läbbigt pga närheten till Danmark.

Under måndagen ändrade UD sina resråd och uppmanar nu till ökat vaksamhet och försiktighet om man reser till länder inom Europa.
– Det innebär att resenärer bör vara på sin vakt på offentliga platser, i och omkring offentliga byggnader, vid turistattraktioner, på allmänna transportmedel, i butikscentra och på andra större folksamlingar, säger Joakim Larsson vid UD:s pressjour.
Han fortsätter:
– Men det är inte en allmän avrådan. Utan vi uppmanar till försiktighet och utgår från allmänna råd när det gäller terroristhot.

Vad sjutton menar man med försiktighet egentligen? Slår de till gör de och jag tror det är ganska svårt att vistas på de platser de pekar på och samtidigt vara försiktig. Det är ju lite svårt att springa ifrån en bomb eller kraschande flygplan när de väl kommer.

– Det har funnits en hotbild mot europeiska mål under flera år. Om det har blivit mer eller mindre vet jag inte. Jag tror att folk får svårt att veta vad det här betyder och blir oroliga. Informationen hade kunnat vara lite mer konkret, säger experten Magnus Norell.

Klart det har blivit mer så mycket som det skrivs nu, tror de vi är helt pantade?... annars är det väl jäkligt klantigt att skapa sån panik som alla artiklar och alla nyheter skapar. Nä, då tror jag mer på Aftonbladets expert som istället säger:

– Det har aldrig hänt tidigare att USA gått ut så och varnat för Europa. Det är exceptionellt och pekar på att hotet är rejält

Jag tycker det är läbbigt. Man vet ju aldrig... kanske är det just en urologikongress i Malmö vad terroristerna anser ett perfekt mål för sin attack.


Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Anonymous said...

de har ju lyckats sälja in ett krig i Afghanistan som om det vore "bistånd" och moderaterna som "arbetarparti" så detta borde man svälja tacksamt o villigt..

Ellen - ellastankar.blogg.se said...

Ja lite skrämmande känns det faktiskt...

Stattinskan said...

Jag bor mitt i smeten ... Öresundsbron och Turning Torso kan vara tänkta mål men det är lite svårt att vara vaksam precis när man gör en dagsutflykt till Köpenhamn och befinner sig i tunneln under havet :-/ Jag tycker informatíonen ger stora frågetecken och är dessutom väldigt vaga ,, Vad menar man egentligen med vaksam? :-S