Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: De där med locket som ligger på

Sunday, October 31, 2010

De där med locket som ligger på

Jag pratar såklart om kritiken mot tystnaden från polisen angående terrorhotet i Göteborg. Vad är egentligen definitionen på terrorhot? Är detta ett sånt? eller ett "vanligt" bombhot?

I förrgår kunde man läsa om hotet som förelåg mot Nordstan i Göteborg. Något som polisen vetat om hela veckan men inte sagt ett knyst om. Hur fick de tipset? Vad var tipset? Vad skulle hända?

I Nordstan förberedde butiker för att utrymma vid eventuellt kris. Hmm, är det inte liksom för sent när bomben väl smäller? Polisen påstår också att de kan agera direkt. De må va jäkla snabba då om de ska hinna ordna till det mellan att nån trycker på detornatorn och det smäller. Skulle man inte ha bommat igen hela stället? Folk som gick i gallerian "kände sig lite oroliga". Tacka fan för det. Men varför i hela fridens namn väljer man att åka till en galleria som är hotat att sprängas i bitar? Och Nordstan kan väl knappast räknas som hela stan? för visst var det hot om stan?... eller var det Nordstan... eller både och?
Två
sitter anhållna och nu säger polisen att det finns teknisk bevisning mot dessa... men har de egentligen? och fanns det någon bomb? Polisen säger sig ha gjort beslag som inte är sprängämnen... men vad är det då? och vad har det med bombhotet att göra?


Kriminologiprofessor Jerzy Sarnecki anser att polisenhar lämnat förvirrande information. "Det är risk att man skapar panik eller att man inte låter trovärdig".

Ja, där tror jag gubben Jerzy har rätt. Man kan inte gå ut och skrämma folk till hälften. Det har föga eller ingen effekt. Folk blir antingen obstinata, livrädda eller förbannade när de inte får veta allt. Men det tycks vara genomgående när det gäller polisens arbete. De säger sig vilja skydda folk, men ändå ger de inte konkreta råd till hur de ska göra detta eller hur folk ska skydda sig själva. Borde man inte gå ut och försöka hindra folk från att besöka den plats som är hotat. Bomma igen stället?

Jag ser samma mönster här som under våldtäkterna här i stan. Att släppa lite och otydlig information leder bara till spekulationer, ryktesspridning och missmod. De behöver inte säga allt. De behöver inte släppa information som kan skada utredning eller insatser, men ge tydligare information kan inte vara så svårt.

Polisen börjar mer och mer likna ett visst gigantiskt tågbolag vi har här i Sverige.Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Anonymous said...

INVANDRING/Syrien: Nationella insatsstyrkan har gripit fyra muslimer misstänkta för inblandning i det påstådda terrorhotet mot centrala Göteborg. Alla är från islamiststaten Syrien. Läs mera om den pågende islamiserigen av Sverige och svenskfientligheten.

politisktinkorrekt punkt info
friatider punkt se
nationell punkt nu
frianyheter punkt nu
realisten punkt se
info14 punkt com