Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Så tragiskt

Wednesday, October 13, 2010

Så tragiskt

Igår och i förrgår när man fick höra att de tagit någon för våldtäkterna i stan var jag bara lättad och förbannad över vilka idioter till sjuka människor det finns. Jag hade inte många tankar till de som fanns runt omkring honom i hans liv... det har jag nu.

Idag... när jag vet lite mer tycker jag det är så tragiskt. Idag vet alla (i alla fall i Örebro) vem han är och i princip allt om hans liv och leverne finns att läsa på nätet. Jag tänker inte skriva ut hans fullständiga namn, men NE är hans initialer och jag avslöjar knappast något med att använda det när jag skriver. NE är en mycket störd ung man och det är ledsamt att det kan gå så fel... vad det nu är som går fel...

Att hans pappa jobbar som överläkare på USÖ är inte heller någon hemlighet. Jag vet mycket väl vem denna pappa är och trots att jag haft mina dispyter med honom och inte tyckt direkt bra om honom alls kan jag nu inte känna nåt annat än empati för honom och resten av familjen nu.

Det pågår så mycket smutskastning mot hans familj att jag blir mörkrädd. Spekulationer om att hans pappas yrke skulle gett honom förbipasserande i topsning, att pappan genom sitt arbete på sjukhus skulle hjälpt honom förse sig med tillhyggen och så vidare. Vidrigt! De verkar visst som NE jobbat på sjukhuset och det är väl troligt att hans föräldrar hjälpte honom till det, men att de på något sätt skulle ens i sin vildaste fantasi göra det med uppsåt att hjälpa sin son begå brott är ju befängt.

Till skillnad mot vad som skrivs i tidningarna om att NE skulle varit en tyst och timid ung man (man undrar hur de valt ut de "vänner" de intervjuat när andra som stod honom nära beskriver raka motsatsen), var han uppenbart psykiskt instabil och familjen sökte hjälp under lång tid utan att få napp. Den s.k gräddfilen man påstås ha när man själv jobbar inom vården är ibland inte tillräckligt och vi vet alla att psykvården har mycket att önska.

Det har faktiskt inte pratats så mycket på sjukhuset idag som jag trodde det skulle göras. Det har snarare varit väldigt tyst. Alla vet, men ingen vet vad de ska säga. Ingen vill såra. Den berörda kliniken har fått information och jag betvivlar att pappan kommer återkomma inom snar framtid... om han nånsin gör det. Inte mamman heller för den delen som ju också jobbar inom sjukhusets dörrar. Detta måste vara helt fruktansvärt för dom. Visst visste de att deras son var sjuk, men inte hur sjuk. Och om man tänker efter. Om NE alltid varit ett problem, har han säkert inte betett sig så himla mycket annorlunda än förväntat. Om detta beteende började i tonåren är det ju inte mer än normalt med förändringar och vilken förälder tror nåt så här hemskt om sitt barn? Jag hoppas de får allt de stöd de behöver och att de lyckas stänga ute allt skitsnack runt omkring dom.

Jag måste dock fortsatt ställa mig frågande till hur polisens arbete har gått till och man önskar ju att de väljer att förklara det. Enligt folk som verkar veta gjordes fotokonfrontationer med NEs bild redan innan helgen. Man misstänkte NE eftersom han inte dök upp vid topsningen han var kallad till. Man hade alltså en misstanke mot honom, men lät honom ändå gå ut och attackera ytterligare tre kvinnor.

Det kommer inte dröja länge innan vi ser NEs ansikte i kvällspressen. Hagamannen, Anders Eklund m.fl... alla hängdes ut innan de var dömda och NA som väl ändå inte kan ses som en skvallertidning kanske inte var så smarta när de valde att publicera hans facebookbild som såklart redan cirkulerar oblurrad i alla forum på nätet.

Klockan 21.00 idag kommer hela Örebros befolkning sätta på tv3. Fallet kommer såklart tas upp i Efterlyst. Att NE är den skyldiga råder väl inga tvivel om. Det senaste är att han till och med gjort vissa medgivanden och det dröjer nog inte länge fören det kommer fler.

Självklart ska vi vara lättade över att han är fast, men det bästa för alla vore ju om ingenting av detta någonsin hänt. Psykvården behöver ett ordentligt lyft och det är dax att ta tag i det nu så vi slipper vara med om detta igen.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: