Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Jag kollar på nyheterna

Monday, October 11, 2010

Jag kollar på nyheterna

Det händer banne mig inte ofta. Bäjb vill gärna se nyheterna klockan 19.00 och då brukar jag ju sitta brevid, men jag brukar sällan lyssna. Jag läser kvällspressen... det räcker. Jag vet att man ska ta deras nyheter med en nypa salt och det gör jag också.

Jag vet också varför jag inte brukar kolla. Det är ju extremt tråkigt. Kommer ni ihåg den där känslan man hade när man var barn och mamma och pappa skulle kolla. Man var tvungen att vara tyst för de ville höra vad de färglösa personerna på tv:n sa. Obegripligt, men det var den tiden på dygnet det var tabu att väsnas. Skittråkigt.

Men nu kollar jag alltså. Jag vill veta vad som händer med våldtäkterna. Ingenting nytt är min gissning, men ändå... man vill veta. Men det verkar som de sparar de nyheter jag vill se till sist.

När jag pratade med mamma i telfon förut såg jag blåljus utanför fönstret. Hjärtat stannade till när jag såg blåljusen köra in på en gård i Markbacken precis bredvid. Det tog kanske några minuter sen kom de tillbaka. Det var en ambulans och den körde iväg med ljusen på. Man undrar vad det var. Ännu finns inget att läsa i tidningarna och inget på polisens hemsida. Vad det ytterligare ett offer?


Välkomna till gruppen "För ett tryggare Örebro". Vi har startat denna grupp pågrund av den senaste tidens våldtäkter. Syftet med gruppen är att vi vill försöka få folk att börja kvälls/nattvandra med oss, Så vi kanske kan skapa lite trygghet.

Facebook är bra till mycket. Nu poppar grupp efter grupp upp för att få fast skitstöveln. Hjältarna i "för ett tryggare Örebro" startade sin grupp redan under förra vågen av våldtäkter och vandrade i natten för att folk skulle känna sig säkrare. Nu sätter de fart igen och det skulle faktiskt inte förvåna mig om en av dessa grupper får fast kräket innan polisen får arslet ur pikébussen. Det är pinsamt att de inte kommit längre än såhär trots allt som hänt och all tid som gått.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: