Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Dagens realityshow finns på nätet... och snart på TV igen

Saturday, October 30, 2010

Dagens realityshow finns på nätet... och snart på TV igen

Under första halvan av 2000-talet fylldes tv-tablåerna av reality-tv. Det vara Baren, Big Brother (som jag till min förtjusning just såg kommer åter i TV4plus, mer om det senare), Villa Medusa, Farmen o.s.v. Men efter ett tag tröttnad svenska folket och hypen försvann. Man gick istället över till mer styrda dokumnetära serier med färdiga upplägg och manus. Inte alls lika roligt enligt mig. Jag älskar reality-tv och helt död är den inte.

Den nya typen av reality-såpa är den som föregår i de stora bloggarna. Skribenterna är mellan 16 och 22 typ och skriver om ingenting annat än sina liv. Och det är inga dåliga liv. De flesta bor i Stockholm och ägnar sig åt att köpa kläder, äta dyr mat och dricka sig redlösa på Champagne på de hippaste krogarna.

Jag har flera gånger undrar vad jag finner för glädje i att läsa bloggarna av de som är mer än 10 år yngre än mig själv, men det är ju för att det faktiskt är en typ av reality-tv, fast i text. Och vilka karaktärer då. En snabb genomgång av de bloggar jag läser i princip dagligen.


Om man inte orkar läsa alla bloggarna kan man se sammanställningen av allt som händer på Gossips.se. Skribenten sammanställer allt skvaller och får in tips från alla möjliga håll, vilket gör att ingen kommer undan. Själv tar jag till sajten när det blir för rörigt att hålla ordning på alla intriger.

Vi börjar med min favorit Amir. Amir är den tjocka bögen som driver Gaybloggen. Han har varit kompis med Kissie tills hon anklagade honom för att knarka. Amir kämpar ständigt med att gå ner i vikt och gråter varje gång han går på krogen. Rosanna klarade sig länge på att bara vara vän med Kissie och Amir och leva via deras bloggar d.v.s. hänga med på alla kändisfester och hänga på de hippa haken och dessutom bli känd utan att göra ett skit. Men tillslut skaffade hon en egen blogg och nu är hon inte så opartisk som hon verkade vara innan. Vän med Amir och Paow. Ovän med Kissie... just nu.

Dessie är yngst i gänget... blott 16 år. Vart storbloggaren som gjorde "duck-face" till ett allmänt uttryck och gjorde sig känd till och med i USA genom att hamna på nån slags lista för pinsamma människor. Då var hon superblonderad med lösögonfransar och ljuslila läppar. Nu har Dessie växt upp och genomgått en totalförändring vilket gjorde att bloggträffarna pikade till toppen. Dessie och Paow var bästisar, men har senaste året haft de mest intensiva bloggbråken av alla. Paow var tjejen som tog över Linda Rosings avdankade tonårskille från "Den rätta för Rosing" Hugo Rosas. De var ett stadigt par ända tills Paow klantade till det och var otrogen med Nemo från "Kungarna av Tylesand"... något som Jockiboi (också han från samma serie som Nemo) avslöjade när han postade ett ljudklipp med honom och Paow i telefon när Paow erkände vad hon gjort. I konstant krig med Kissie.


Lite utanför intrigerna hittar vi den sockersöta bloggerskan Kenza som tycks göra allt till guld som hon rör vid. Kenza håller sig borta från smutskastningen trots att hon får en hel del smuts kastat på sig. Kenza provocerar inte, hon har en show, är modell, ska spela in en skiva, har eget klädmärke, smyckesmärke och skomärke OCH har ett lyckat förhållande. Trots att hon är så rekorderlig har hon lika mycket och ibland mer bloggläsare än de ovan. En annan lyckad bloggerska är Ida "Wolfie" Warg. Ida är kompis med de ovanstående, men umgås sällan med dom. Hennes blogg har jag nämnt tidigare. Går på balettakademin och skriver mer en träningsblogg. Har dessutom nyligen medverkat i de stora tv-programmen "Dansfeber" och "Idol".

Sist, men absolut inte minst Kissie. Grundaren till hela den absurda bloggvärlden. Tjejen som skapade ett alter-ego som hon sedan växte ihop med utan att själv märka det. Kissie provocerar så pass att hon förlorar alla vänner hon har, hon blir polisanmäld och uppmanar unga flickor att plastikoperera sig till absurdum. Kissie retuscherar sina bilder till att se ut som en anorektisk animefigur, medan hon i verkliga livet är pluffsig och har dålig hy. Kissie är tragisk, men också smart för ju mer folk stör sig på henne och till och med hatar henne, ju mer läsare får hon. Läsare genererar träffar på bloggen, som genererar pengar i plåskan. Ovän med alla just nu.

Det finns såklart otroligt många fler, men jag orkar inte hålla ordning på fler regelbundet utan surfar in på dom om de är inblandade i någon intrig. Länkarna mellan dessa människor och alla andra "Stockholms-B-kändisar" är oändliga och man skulle kunna ägna dagar och veckor åt att försöka hitta ett slut på länken.

Det finns ingen som helst hejd på bloggarna. De lägger ut hela sitt liv och mer på bloggen och det finns inga gränser för vad de gör för att förnedra och sätta dit varandra. Kissie har som sagt redan lyckats förstöra hela sitt liv. Hon kommer aldrig kunna radera det hon gjort sig känd för och när hennes storhetstid är förbi tror jag hon kommer få det mycket kämpigt. Hennes enda val är att försöka få Kissie att leva vidare och stå ut med att alla hatar henne.

Ja, som ni ser. Reality'n finns kvar i form av bloggen, men nu verkar den även vara på väg tillbaka på tv med. TV4 har köpt Big Brother och planerar sända en ny omgång i TV4plus. Carolina Gynning vill vara programledare och det tror jag faktiskt hon skulle passa bra som. Tillsammans med Adam såklart. Jag är ganska övertygad om att vi kommer få se minst en av storbloggarna i den nya upplagan. Jockiboi har redan blivit tillfrågad, men tackat nej. Oavsett vad är jag överlycklig att det kommer tillbaka.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: