Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Guide för gatukämpar

Sunday, October 03, 2010

Guide för gatukämpar

Det var sent 40-tal och USA ville pröva penicillinets effekt mot könssjukdomarna syfilis och gonorré. Då fick nån en snilleblixt. Varför inte smitta 696 soldater, fångar och mentalsjuka genom att låta dem ha sex med smittade prostituerade?! and so they did. Självklart fick inte dessa personer veta nånting utan trodde väl endast de fick lite götta av sina överordnade. Om sjukdomarna inte fick fäste gick läkarna in och smittade dem manuellt genom att hälla bakterier i små sår som de först rev upp. Om penicillinet hade effekt eller inte vet man inte eftersom studien hamnade i nåt arkiv nånstans och glömdes bort.

Men nu har medicinhistorikern Susan Reverby hittat den gamla studien när hon studerade gamla medicinska experiment. Barack Obama och Hillary Clinton slänger sig på telefonen, ringer upp Guatemalas president och ber om ursäkt. Till vilken nytta? På 40-talet var etiken inte lika hård som idag och vem sjutton brydde sig om gamla avdankade soldater och mentalt sjuka avskum? Perfekta att använda som försökspersoner. Obama kan knappast stå för eller be om ursäkt för vad hans föregångare gjort för grymheter och jag tror knappast de drabbade eller deras familjer mår bättre av att USAs nuvarande president ringer 70 år senare.

Vad Barack Obama däremot får stå för är vad hans föregångare ställt till med gällande mellanöstern. Nu kommer nya terrorhot in och denna gång är det Europa som är i skottlinjen. Sunday Express redogör för en 54 sidor lång manual med instruktioner hur de attackerande terroristerna ska gå till väga, med titeln "Guide för gatukämpar". Flygplatser, turistattraktioner och Prins Henry är speciellt utsedda måltavlor och målet är att komma åt så mycket folk som möjligt på olika platser för maximal effekt. Tänk att det finns människor därute som har som jobb att sitta och planera hur man ska kunna ha ihjäl så mycket folk som möjligt i en attack...

"Medal of honor" släpps den 12 oktober, men innan dess måste lite ändringar göras. Spelet utspelas nämligen i Afghanistan och motståndarna kallas... ja, talibaner. Nu tvingas de göra om talibanerna till "motståndsstyrkan" – För soldaterna och deras anhörigas skull, säger spelets skapare Greg Goodrich.

Så mycket krig så här tidigt på morgonen... deprimerande.


Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Anonymous said...

Och det komiska mitt i allt elände är att det kallas för (mänsklighet) !?.

Mvh Pelle