Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Löneförhöjning?

Monday, October 25, 2010

Löneförhöjning?

Årets löneförhöjning är sen som vanligt, men ingen bryr sig direkt mycket om det. Anledningen är att de ynka kronor vi får extra inte kommer göra ett skit i lönekuvertet och därmed känns det som sak samma.

Som oorganiserad får jag snällt vänta en månad till jämfört med de organiserade. Att facket fortfarande har nån slags makt över sånt tycker jag är otroligt. Jag menar vad gör egentligen facket? Är det så att de faktiskt gör nånting för oss arbetare gör de det väldigt väldigt osynligt och utan några större resultat. Den strejk sjuksköterskor genomförde för ett par år sedan gav ju i princip inga resultat alls och löneförhöjningarna är ett skämt. Trots att vi alla får dela rakt av på de ynka kronor som finns (eftersom vi bytt chef som omöjligt kan avgöra om nån ska ha mer eller mindre) får jag och några till alltså vänta en månad till. Tilläggas ska väl också att vi redan väntat sen april. Jaja, det gör ju det samma.

När jag läste om att Gustav Fridolin vill sänka ledarmöterna i regeringens löner med 120 000 kronor om året började jag fundera. Vem sätter politikernas löner? Vem löneförhandlar Reinfeldt med egentligen?

Det finns två sidor att se på lönerna hos politikerna. Den ena är den att vi faktiskt behöver politiker... nån som jobbar med detta evigt otacksamma jobb där det alltid finns en halv befolkning eller mer som inte blir nöjd över de beslut de fattar för att saker ska bli bättre. De som offrar all sin tid och faktiskt i princip aldrig är lediga.

Men sen har vi också det faktum att det finns otroligt många fler jobb som förtjänar lika mycket eller snarare mer. Dessutom håller jag med Fridolin att det är farligt när politikerna hamnar för långt i från verkligheten. Det är inte lätt för dom som har att sitta där och bestämda hur mycket resten av Sverige ska klara sig på, när de själva lever i lyx och flärd. Nä, detta är en klyfta som bör jämnas ut, så jag får nog faktiskt hålla med en Miljöpartist i detta fallet, trots att det tar emot i själen.

26 år och 22,1 gram lavelludd... jag tycker det låter ganska lite. Men vad vet jag egentligen. Min navel hör till den som inte gillar att samla ludd. Jag har aldrig ludd. Men en viss person jag känner har en förmåga att ha ludd där 5 minuter efter han satt på sig en tröja. Hur som helst tror jag Graham Barkers 22,1 gram inte är direkt mycket och ända anledningen till att han hamnar i världsrekordboken är att han är den enda dum nog att samla på det.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: