Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Astronomiska observationer signerat Bäjb

Saturday, October 16, 2010

Astronomiska observationer signerat Bäjb

Foto: Bäjb med Sony Ericsson k770i

I Illustrerad vetenskap kan man läsa att den 15 oktober (alltså igår) klockan 23.00 kan man seden stjärnbilden som Jupiter ingår i extra tydligt. Bäjb plockade fram kikaren och satte sig i fönstret och med sin Sony Ericsson k770i lyckades han fånga denna bild. Hans första astronomiska observation. Den första av många för nu ska han köpa sig en teleskopkikare.

Jag har också fått mig en lektion om Jupiters storhet. Jupiter är 2½ gånger massan av alla andra planeter i vårt solsystem tillsammans. På Jupiter har en storm rasat i 4-500 år. The Great Red Spot (mer än 400 m/s) är ett gigantiskt stormsystem som är dubbelt så stor som jorden.

Rymden är ganska cool faktiskt, men jag tror jag håller mig borta. Till skillnad mot Bäjb tycker jag den är mer skrämmande än fascinerande.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: