Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Snö?

Wednesday, October 20, 2010

Snö?

Jag tittade ut genom fönstret det första jag gjorde idag. Övertygad om att marken skulle vara vit, men tack och lov är marken en så länge fri från helvetets spya.... snö. Men nu ska den komma... i alla fall enligt prognoserna som lovar blötsnö och halka. Klass 1-varning över hela landet. Jag känner alltid oro när första halkan kommer. Inte för egen del... där finns bara frustration och uppgivenhet, men för mamsen som varje dag åker fram och åter till Kumla. Det är inte direkt långt, men långt nog när det är halt. Gillart inte!

Örebropolisen har nu avslutat den topsning, som av någon aledning fortsatt trots att de gripit NE. Över 600 män har totalt topsats. Men nu ska alla resultat slängas! Vilket vansinne! Så mycket jobb som bara kastas i soptunnan. Det har varit extremt tyst om NE sista dagarna. Inte ett ord i tidningarna. Och det har varit ganska tyst om våldtäkter och överfall överhuvudtaget. Det är märkligt. Man vill ju såklart veta vad som händer. Dessutom har det förekommit flera överfall än vad som rapporterats i tidningen och man undrar ju varför de inte kommit till ytan i pressen. Är det mörkning på gång?

Värre än i Örebro verkar det faktiskt vara i Malmö, där ytterligare tre skott avfyrats i natt. Sedan oktober förra året har hela 11 skottlossningstillfällen (vissa med flera personer skadade) förekommit där man inte hittat någon förövare och det finns en misstanke om att det är samma förövare/gäng som utfört dom. Skrämmande nog hade jag inte en tanke på detta medan vi var i Malmö, men det var väl i.o.f.s lika bra det.

Det är dag tre idag på mitt nya matschema som i princip innebär två saker (och, ja, jag har provat detta tidigare och det har gått åt skogen, men skam den som ger sig). Dels äter jag grötfrukost igen, till skillnad mot att inte äta alls innan kaffet på jobbet klockan 8.15. Jag går ju upp så tidigit som mellan 4.20 och 5.00 och behöver såklart mat i magen innan dess. Den andra förändringen är kvällen. Istället för lite ynka yogutt och smörgås är det lagad mat som gäller. Detta är det svåraste och det som fått mig på fall tidigare, men nu har jag varit lite smartare. När jag gjorde lådor i söndags la jag också upp en middagsplan och förberedde så mycket som möjligt så det bara är att plocka fram utan att tänka på kvällen. Hittills har det funkat bra. Det har ju i.o.f.s bara gått två dagar ännu, men förr har jag gett upp efter en och denna gång känns det som att det verkligen funkar. Magen och sömnen har ju skött sig utmärkt sedan i fredags. Jag fortsätter! Och nu är det dax för det bästa på hela dagen... grötfrulle!

Förresten... Johanne Hildebrandt har skrivit en bra artikel om kriget och de hotade Svenskarna. Right on, Johanne!

Image and video hosting by TinyPic

No comments: