Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Kissa enligt schema - inte så illa

Sunday, October 10, 2010

Kissa enligt schema - inte så illa

Igår publicerades en artikel från Sölvesborg där de gamla ska få kissa på schema. Det hävdas med bestämdhet att detta inte är en besparing utan kvalitetsförbättring, men det får inte bloggvärlden att skrika mindre.

Det handlar såklart inte om att förbjuda folk att kissa när de är nödiga. Men vad är det som säger att känslan av att vara nödvändig att få när du är 80 år. Detta gäller ju såklart den del av de äldre som inte kan sköta toalettbesöken själva. Jag tror hellre de går på toaletten enligt schema än sitter och väntar medan larmet går till personalen, de tar sig till dig och proceduren med förflyttning till toaletten är färdig. Risken är överhängande att du inte kan hålla dig så länge och jag skulle i alla fall hellre slippa läcka.

Det handlar om att få rutiner och förbygga "olyckor". Ett sätt som används inom uroterapin för att träna blåsan och förebygga läckage. En bra metod om du fråga mig. Om du tänker efter går du nog ganska mycket efter schema själv utan att du tänker på det. Det ger också alla en möjlighet att kissa flera gånger om dagen än vad de säkerligen gör idag.

Jag kan förstå att det låter illa vid första anblick för de som inte är insatta, men allt är inte så illa som det låter i pressen.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: