Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: RUSKA by ARABIA of Finland

Saturday, October 30, 2010

RUSKA by ARABIA of Finland

Nu är jag lite ställd. Vad gör man när man inte vill ha nånting, men känner att man inte kan göra sig av med det? Jag äger en RUSKA by ARABIA-serie. Jag vet inte ens om den är komplett, men en jäkla massa delar är det! Det som syns på bilden är en bråkdel av den. Det är uppläggningsfat, karotter, te- och kaffekoppar, tallrikar i alla de storlekar o.s.v. Den väger bly eftersom den är av stengods och av samma skäl är den obrukbar eftersom det gnisslar så fort man kommer i närheten med besticken.


Som ni förstår tar den ENORMT mycket plats. Den bara står där och är ganska så ful också för den delen. Så vad ska jag göra med den? Det enklaste vore ju att bara kasta den. Det smartaste vore att sälja den eftersom folk betalar massvis med pengar för gammalt porslin tydligen. Den är gjort av nån dam som jobbade åt ARABIA mellan 1948 to 1968. så den har ju några år på nacken.

Men... jag fick servisen av Rolle, vilket inte gör det så enkelt. Kan man verkligen bara göra sig av med något man fått av någon som betytt och betyder så mycket? Nu var det ju inte så att han gav mig den för att han så gärna ville att jag skulle ärva nånting fint. Nä, det var så att jag under en period i mitt liv var väldigt inne på Second Hand och bad om den. Och jag kan tänka mig att han var ganska glad att bli av med den.

Det här är skälet till varför jag orubbligen vägrar ta emot saker från exempelvis mormor. Hon har försökt ge mig saker jag egentligen inte vill ha under många år och självklart står det en servis i hennes skåp med mitt namn på. Sen finns det broderade tavlor och kökshanddukar och sånt som hon också skulle vilja bytte hem. Jag vägrar ta emot det därför att jag vet att jag aldrig kommer kunna göra mig av med det om det en gång kommer innanför mina dörrar. För man gör sig inte av med arvegods. Det är en oskriven regel. Jag har tagit emot en sak från min mormor som jag aldrig kommer slänga och det är en skitsnygg skinnjacka. Den ville jag ha och den kommer jag spara för alltid för att jag vill det.

Så... hur ska jag göra med servisen då?


Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Morrica said...

Sälj den. Minnen och känslor sitter inte i saker.

Hannastacia said...

Det var mycket klokt sagt!

mamsen said...

Sälj på blocket, Rolle säger oki så klart