Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Back from town

Saturday, October 02, 2010

Back from town

Kalcium är bra för: Vatten- och syra/basbalansen, musklernas funktion, normal njurfunktion, nervfunktionen och sänkt blodtryck.

Magnesium är bra för: Benstommen, behövs för kalksättningen och proteinsyntesen, muskel- samt nervfunktionaliteten, cellernas funktion, leverns funktion, immunförsvaret, hormonsystemet och matsmältningen. Behövs för omsättningen av kalcium, produktionen av ett flertal enzymer och proteinsyntesen, se proteiner. Är en antioxidant.

D-vitamin är bra för: Skelettbildningen, nervsystemet, reglerar kalkbalansen i skelett och tänder, motverkar karies. Bra för hud och hår, benskörhet (osteoporos) och behövs för upptagandet av kalcium och fosfor i tarmen. Förbättrar även upptaget av mineraler. D-vitamin anses även vara bra för fettförbränningen då det hjälper kroppen att ta upp kalcium. ​ Även bra för immunförsvaret, motverkar förkylning, influensa, trötthet och depression. Bra mot muskelsvaghet, motverkar hjärt-kärlsjukdomar. ​ Motverkar inflammationer, reumatism, akne, eksem och psoriasis, även bra mot förstoppning och närsynthet. Anses även kunna hämma tumörtillväxt (bl.a. tjocktarmscancer) och utvecklande av MS (multipel skleros), därtill minska risken för diabetes, se Insulin.

Ca, Mg och D3 i kombination: Kalicium har ett omvänt samband med kroppsvikten. 1000 mg kalciumtillskott kan minska kroppsvikten. Kalcium gör att fettcellerna släpper ut mer fett, upptaget av fett till fettcellerna minskar och kroppstemperaturen stiger något. För optimalt upptag av kalcium ska även finnas magnesium i tillskottet. D-vitamin stärker kalciumets effekt. Lämpligt är en tablett som innehåller 500 mg kalcium och 250 mg magnesium och ta den två gånger dagligen. En på morgonen och en på kvällen för optimal spridning.

Lite lång inledning, men vart jag vill komma är att jag köpt mig en burk med kombinationen. Lite skraj för överdosering av Magnesium eftersom jag redan äter den rekommenderade dosen i mina Oxytarm, frågade jag om detta i butiken. En förvirrad kassörska försökte inbilla mig att effekten var olika. Det tror jag inte ett dugg på, men vi märker väl och jag förvandlas till mjuk metall.


Att gå på stan var ingen succé. Det var alldeles för mycket folk och jag blir lika förbannad varje gång för hur de inreder butikerna nuförtiden. Det går ju inte att röra sig om det är lite mer folk. Det är rörigt och trångt. Alldeles för få kassor är öppna trots att det finns fler och köerna till provrummen gör att i alla fall jag hellre skiter i att handla. Förutom mina kosttillskott kom jag i alla fall hem med ett par mjukisbrallor.

Inne på Ekersch stötte jag på dessa skönheter. Två nya Marabou. Caramel Crisp och Cookies Cream. Den senare med smak av Oreos!! Den måste testas, men jag köpte faktiskt ingen. är det vad som kallas karaktär?


Emma ringde just och precis som jag anat betydde tystnaden att det gått bra. Riktigt bra till och med. Jag tror minsann att Emma är lite förälskad. Å, det är hon så värd.

Nu går jag på punkt 3 på mitt dagschema och sätter fart med städningen.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: