Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Paragraf-7-undersökning

Saturday, October 30, 2010

Paragraf-7-undersökning

NE, 23-åringen, Örebro-mannen eller vad som nu blir hans slutliga namn när detta är över ska nu genomgå en sinnesundersökning, som är nån slags miniundersökning av psyket. Utav resultatet av denna beslutar man sen om det blir en rättspsykiatrisk undersökning (RPU).

Det kan inte vara ett lätt jobb att vara den som bestämmer om psykisk hälsa hos denna typ av brottslingar. Jag menar... friska är de ju uppenbarligen inte, för i alla fall i min värld kan inte en frisk människa utföra liknande dåd. Att avgöra vad som hänt i snubbens huvud i samband med brotten måste ju vara skitsvårt. Anledningen till att man gör detta är ju som alla vet för att vår svenska skitlag nämligen säger att den som har en allvarlig psykisk störning vid brottstillfället kan få påföljden rättspsykiatrisk vård istället för fängelse.

Vansinne om ni frågar mig. Det är just de där lilla ordet istället som stör mig. Som jag sa tidigare finns det väl ingen tvivel om att en serievåldtäktsman eller seriemördare är psyksjuk, men ändå är det väl dessa som mest av alla förtjänar sitta i fängelse. Det är inte ett dugg synd om dom. Det är synd att de blev såna, men när de utförde sina brott slutade de förtjäna att tyckas synd om. De är hopplösa fall.

Så varför inte göra det hela enkelt? Låsas in ska de ju på ett eller annat sätt, så strunta i alla som heter paragraf- 7-undersökning och RPU och sätt alla på rättspsykiatrisk vård till att börja med. Det måste vara omöjligt att på denna korta tid dessa utredningar görs, bedöma i vilken grad dessa idioter är sjuka. Låt istället sedan deras psyke och beteende under vården på rättspsyk avgöra hur länge de ska vårdas där. När de anses "friska" nog flyttas de över till fängelse där de spenderar resten av sina liv. Att friskförklara en seriebrottsling av denna sort är orimligt. Någonting har utlöst psykoserna (och det kan ju vara vad som helst... typ en fluga) som fått den att mörda eller våldta och oavsett hur friska de än verkar vara finns inte några som helst garantier att psykoserna inte utlöses igen.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: