Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Och poängen med att "befria" minkar är...?

Sunday, October 17, 2010

Och poängen med att "befria" minkar är...?

– Vårt mål är att orsaka ekonomisk skada och rädda så många minkar som möjligt, säger djurrättsaktivisten Daniel.

Rädda? Vad menar han egentligen med det? Skulle det vara att rädda minkarna att släppa lös dom i skogen där de panikslagna och hungriga springer runt tills de faller ner och dör av svält och stress? Om nu Daniel och Micke är såna djurvänner och vill "rädda" de 20 000 minkar de släppt ut senaste tiden borde de väl själva ta hand om de små ilskna evil djuren, men det tar jag för givet att de inte kan göra utan att öppna egna minkfarmar.

Menar inte alls att provocera med denna bild höhö, men seriöst... vem vill ha en ilsken mink?

Daniel visar sig inte vara direkt klipsk heller:
– Vi brukar få höra att detta är den lätta vägen ut, att flygbladsutdelning och annat arbete både är jobbigare och tar mer tid. Det kan bara de som aldrig har varit med säga. Det handlar om veckors arbete och om hundratals eller tusentals kronor i kostnad för varje aktion, säger Daniel.

Nu är det väl kanske inte arbetet bakom en aktion som avgör om den är "lätt" eller inte. Det är om man vill kämpa och stå för sin sak och göra det på rätt sätt eller om man vill vara nån slags fantomen som orsakar enorm skada och inte vågar stå för det alls förutom genom att skryta om det i en skvallerblaska med mörka huvor och fingerade namn.

De säger själva att denna typ av aktioner inte får lika mycket uppmärksamhet längre... att deras aktioner har föga effekt... kanske dax att tänka om då? För vad leder det till egentligen? Jag tror knappast Paris Hilton kommer sluta bära minkpäls för att Danile och Micke of Sweden vill det. Så länge kändisarna tycker päls är snyggt kommer minkarna bli lidande. Stänger vi minkfarmarna i Sverige öppnar de nya nån annanstans. För att få bort problemet krävs nån typ av lagstiftning och innan det högt uppsatta människor som bryr sig och det uppstår knappast tack vare "minkbefriare" som Daniel och Micke.


Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Ella said...

vadå ere bättre ifall minkarna får fortsätta vara instända i sin trånga bur, traskandes bland sina lidande eller döda "vänner"? Det är bättre at släppa ut dom, 8 av 10 av dom som släpps ut dör, men det skulle dom gjort i buren också, dom som överlever klarar sej bra där ute, som va starkart. Dessutom är det SKIT BRA att det skapar sån ekonomisk kris hos minfarmarna för det kan leda till konkurs :) HATA MINKFARMAR FÖR ALLTID <<3

Hannastacia said...

kan, säger du... tja, de specifika farmarna ja, men det kommer som sagt bara öppna nya så länge det finns en sån stark marknad som det gör.

Jag säger inte alls att det är bättre att de dör i burar än i skogen, men jag tror aktionerna i stort gör föga nytta för vare sig minkar eller pälsindustrin