Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Våld är kostsamt

Wednesday, June 09, 2010

Våld är kostsamt

Det är mycket prat om våld i tidningarna och det känns som om våldet inom alla områden trappas upp hela tiden. Frågan är vart det ska sluta. Inom kort kanske det inte är alls ovanligt att folk har ihjäl varandra över t.ex en parkeringsplats eller i kön på ICA.

Förutom att det är förjävligt i sig är det också svindyrt. Nationalekonomen Stefan de Vylder har försökt att reda ut hur mycket en våldtäkt kostar och kom upp i den hiskerliga summan av över en miljon kronor.

I Rinkeby är det livat värre. Två nätter i rad har polisens kravallstyrka fått rycka in efter de upplopp huliganerna startat. Till det kommer skadegörelse på polishuset och brand på en skola. Kan inte vara billigt.

Sen är det vuxenmobbingen... den kostar också. Men här handlar det ofta om pengar för att det inte ska komma ut. Man köper tystnad med andra ord. Advokat Michael Fischbein på Juristhuset i Stockholm säger: "Man kan i Sverige köpa sig fri från ansvar – om man disponerar andras pengar". Men här sparar ändå Sverige in lite pengar... det är ju billigare att "köpa ut" dom än att som i Frankrike kasta mobbarna i finkan. Sen har vi PTSD(Posttraumatiskt stressyndrom) i efterförloppet. Det kostar också... massor.

Men våld kan vara roligt också... på film:

Idag är det biopremiär för nya The A-TEAM med bl.a Bradley Cooper, Liam Neeson, Sharlto Copley och Quinton "Rampage" Jackson som Sgt. Bosco 'B.A.' Baracus.

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

nephilimswings said...

Mjo, så länge politikerna insisterar på att vi ska ha mångkultur så lär våldet fortsätta öka. Invandrare står exempelvis för ungefär 50% av våldtäkterna idag, medan 90% av offren är svenskar. Så länge man tar in invandrare på det vis man gör idag så kan man räkna med att det blir fler våldtäkter. Men vad bryr sig våra politiker om tiotusentals våldtagna tjejer? Dom ska väl vara glada för den "berikande" invandringen i stället!