Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Fredgasmys

Friday, June 18, 2010

Fredgasmys


Vädret works in mysterious ways minst sagt. Grått som attans hela förmiddagen som avlöstes av åska och redigt skyfall... som i sin tur avlöstes av blå himmel och värme. Gutt.

Den är över! Arbetsveckan alltså. Det har gått hur smidigt som helst idag så jag ska egentligen inte klaga. Jag är lite besviken över att ingen av mina kollegor verkade speciellt bakis dock. När jobbet var över gick halva styrkan på semester. Måste kännas härligt, men ändock har jag så svårt att acceptera att sommaren verkligen har startat. Det känns inte alls så, men det kanske beroe på att jag har 6 veckor kvar till min semester.

Man kanske skulle ta och byta jobb efter semestern. Sadla om. Kanske till skräpplockare. I alla fall om jag får samma lön som de i Uppsala. 30 000 i månan för att plocka skräp i parken känns ju vettigt. Det är vad två brudar, 19 och 21 år får i alla fall. Hmm, 19 och 21. Hur mycket utgifter har man lyckats samla på sig då? Och hur mycket är jobbet som skräpplockare verkligen värt? Jag vet inte, men att de tjänar sisådär 6000 mer än mig som har en akademisk utbildning och några år på nacken som specialistutbildad sjuksköterska känns ju helt rättvist. Sociologer, arkeologer, statsvetare, historiker och optiker... och skräpplockare. Japp, helt samma liga. Haha, och sen kan man ju jämföra med USA där skräpplockarna går i oranga sprakdräkter med bojor runt hand- och fotleder. Ja, lite bitter blir man allt.

Det är tur för oss som inte plockar skräp att Ica är så generösa att de skickar ut gåvor då och då. Denna vecka var det två paket GB Glace 0,5 liter. Inte illa av Ica tycker jag. Jag fick armbåga mig fram bland havet av pensionärer för att få tag på nån glass (jag hjälpte till och med en kortväxt gammal dam att plocka upp den sista med jordgubbssmak från botten av den djupa frysdisken) och allt som fanns kvar var Lättglassen. Men den har jag köpt förr och den är riktigt god och toppat med kolasåsen jag köpte till blir den inte så lätt längre och ännu smarrigare.

För en gångs skull har jag kommit flera middagsalternativ (i kontrast till att inte komma på nåt alls som är det vanliga) och nu kan jag inte bestämma mig. Det första alternativet är qourntacos. Jag hörde nämligen på Adam och Gry att detta är vad man bör äta gemene mans hus på fredagar. Det är det som kallas fredagsmys tydligen. Det andra är nästan samma sak fast ändå inte. Tortillapizza med makrill och ost. Alternativ nr.3 är rostat bröd med tonfisk och purjolöksröra. Jag är lika sugen på alla tre just nu, men det är ju inte dax ännu så nåt kanske väger över.

Inte alls för att jag vill klaga på att solen tittade fram men jag var faktiskt ganska nöjd med att det var grått. Jag behöver nämligen VERKLIGEN städa och det är så himla mycket lättare om det är skitväder. Allt jag vill nu är ju ut. Lika bra att bita i det sura och få det gjort.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: