Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Flickan och SD bloggen

Tuesday, June 08, 2010

Flickan och SD bloggen

Den 31 maj hade Sverigedemokraterna som sig bör ett torgmöte, som slutade i stök och brök. På mötet, fast på motståndarsidan, befann sig en 6-åring med sin familj. Flickan råkade hamna på bild och därefter i Carina och Stefans SD blogg med texten:

Även de små barnen får vara med pappa och visa sin avsky för demokratin. Det är skrämmande att man tar med sina barn på sådana demonstrationer. Men det är så de fostras i vissa kulturer.

Nu är pappan förbannad och planerar att polisanmäla bloggen. Jag undrar om det kommer leda nånstans, men jag förstår hans ilska. Det känns otroligt onödigt av SD att publicera en bild på en sån liten flicka med en sån text.

Bloggen svarar:

Hade 6-åringen befunnit sig i en miljö där det var berusade, men fredliga vuxna, så hade säker de sociala myndigheterna ingripit, men att utsätta sina barn för bevittna kravaller medvetet, anses som en förälders rättighet i detta fallet, var är logiken i det hela?

Jag vill bara återigen klargöra att detta var SDs möte. Om de förutsett kravaller på sitt möte borde de förvarnat och bett folk inte ta med sina barn, Om de inte förutsett detta kan de inte heller begära att flickans pappa skulle kunna förutse det. Dock vet vi ju alla att det är prick så här det alltid blir den 31 maj. Mötena känns som de har helt motsatt effekt. De får ingen att gilla SD, eller de andra "nationalisterna" mer, utan bygger snarare upp hatet emot dom bland motståndarna.

SD bloggen fortsätter:

Bloggens uppfattning är att flickans öde är en tragedi, att pappan borde dömas för barnmisshandel och om möjligt utvisas ur landet och att flickan omhändertas av sociala myndigheter. Pappans värderingar har ingenting i Sverige att göra.

SD kommer definitivt inte vinna fler anhängare på detta. de som håller med är redan anhängare men de som kände sig lite lockade av deras politik bortsett från rasismen lär ju tänka om. Här bevisar de ju att de är tvättäkta rashatare rakt igenom. För detta känns som en löjlig katt och råtta lek. Inte alls som något seriöst politiskt statement.

SD bloggen hävdar att pappan gjort sig skyldig till brott genom Kap 16 i Brottsbalken: "Om brott mot allmän ordning", men att de själva hade all rätt i världen att publicera flickans foto. Jag, som är en mycket påläst kvinna, skulle vilja påstå att de har fel om inte SD bloggen är en grundlagsskyddad massmedia är till för uteslutande för journalistiska eller konstnärliga ändamål. Detta enligt PUL (personuppgiftslagen). Den förbjuder nämligen att namn och andra personuppgifter publiceras på nätet. Detsamma gäller även bilder på enskilda personer OM dessa inte gett sitt "otvetydiga samtycke" vilket ju inte var fallet här.

Jag tror dock i alla fall inte att detta kommer leda till några två års fängelse som lagen säger att det kan bli.


Jag har två frågor till SD och Carina och Stefans blogg:
1. Om ni nu hävdar att det är er rättighet att publicera bilden och att ni har lagen på eran sida... varför är då bilden borttagen från de publicerade ansiktena på bloggen?
2. Varför kommer mitt e-kort upp i fönstret varje gång jag rör mig på sidan? Vad vill ni att jag ska betala för?

Image and video hosting by TinyPic

4 comments:

Anonymous said...

dE SVENSKA FATTIGPENSIONÄRERNA SOM BYGGDE VÄLFÄRDEN FÅR KNAPPT TVÅ KOPPAR KAFFE/DAG!
MEN INVANDRRE SOM VARIT I EN MÅNAD SKA HA ALLT DE PEKAR PÅ, DET SER VÅRA MYNDIGHETER TILL!

AgainstAllAuthority said...

Sverigedemokrater, vänsterpartister, invandrare, svenskar. Det spelar ingen roll vad man är, kom istället underfund med att vi lever under ett system som vinner på att dela upp oss och låta oss skylla på varandra för diverse problem. Vad vi behöver är att organisera oss, oavsett bakgrund, för att både fattigpensionärer, invandrare och alla andra ska få ett värdigt liv!

The old appeals to racial, sexual and religious chauvinism and to rabid nationalism are beginning not to work. A new consciousness is developing which sees the earth as a single organism, and recognizes that an organism at war with itself is doomed.

Anonymous said...

politik i ett nötskal..

när ska folk inse att politik inte löser människors vardagliga problem?
dom är inte utbildade för det..det ända dom kan göra är att hantera budgetar och stifta lagar.
Människor måste inse oavsett var man kommer ifrån, vilken religion man har eller vilket parti man tillhör..så löser inte detta våra vardagliga problem i samhället. folk måste tänka vad orsakerna till dom problem vi har i samhället.
vilket är pengar anser jag.
pengar är roten till fattigdom, kriminalitet,krig, förorening av miljön, listan är lång..så ett samhälle utan pengar och politiker hade vart så mycket rättvisare och bättre än det gamla monetära system vi använder oss av idag.

till slut angående flickan..riktigt omoget av dom som lade upp den bilden på deras blogg..

Anonymous said...

Bilden på flickan är borttagen för att det var någon som bad bloggen att göra det. Vi förväntade oss inte kravaller och gjorde vad vi kunde för att undvika det, vi höll mötet hemligt, men media läckte. Vad det gäller pappan så gick han dit med uppsåt att störa, barnen försågs med visselpipor och pappan stod och viftade med flagga. De som såg flickornas ansiktsuttryck när polishundarna närmade sig och pappan likväl stod kvar och trotsade i stället för att trösta sina barn, reagerade väldigt starkt. Bloggen kunde valt att publicera bilden av pappan tillsammans med sina två barn, men då skulle flickorna bli lätta att identifiera så bloggen valde att publicera en bild på flickan i stället, där hon är fotograferad från sidan. Sen när det gäller E-kort så har jag ingen aning om vad du pratar om, har inte hört talats om något liknande. Men maila gärna bloggen och beskriv ditt problem så får saken kollas upp. Bloggen har ingenting som kostar och ingentig som genererar någon inkomst.

SD-bloggen