Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Fredag

Friday, June 04, 2010

Fredag

Detta måste vara den varmaste morgonen hittills. Himlen är underbart klarblå och jag är på ett gott humör.

Det finns ett förslag om att sökmotorer som Google m.fl ska bli tvungna att lagra internetsökningar. Vad jag förstår är huvudsyftet att komma åt pedofiler och även andra brottslingar. Förslaget möter såklart protester. T.ex har högsta domstolen i Irland vänt sig till EU-domstolen för att få ett så kallat förhandsavgörande i frågan om direktivet kan anses stå i strid med grundläggande medborgerliga rättigheter.

Jag undrar bara vad det är som får folk att ta för givet att det de gör på internet är privat. Varför tror man att man ska ha den rättigheten? Finns det nån definition av internet som säger och utlovar att den virtuella världen är privat? Fundera en stund på fenomenet internet... Helt plötsligt, för vad som känns som hundra år sedan, men som långt ifrån är det, dök internet upp och folk började ta några försiktiga steg in i den vida webben. Några år senare och en hel världs befolkning anser sig vara ägare till hela skiten. Och visst har folket tagit över en hel del, men vem och när skrevs äganderätten över på den stora massan?

Rue McClanahan, mest känd som pantertanten Blanche Devereaux är död och så är även världens fulaste hund. Dessutom är Whitney Houston tjock.


Jag har hittat nåt nytt att skrika kränkning över. DN publicerar en artikel om att låg IQ är förknippat med självmord. Vänder man på den steken kan man då säga att många av de som tagit livet av sig borde varit, vad man kallar, dumma... för det är väl vad låg IQ innebär i vardagsmun. Tjockisarna kan slänga sig i väggen, för om nåt är kränkande är det väl det. När jag googlade (sökningen får registreras utan min invändning) fann jag också att låg IQ är förknippat med otrohet och gudstro, hjärtsjukdom, röda väljare och Hillary Duff.

Idag är det fredag och jag kommer ta en stor omväg för att komma hem från jobbet i eftermiddag. Det är nämligen studenten i stan och jag vill inte riskera hamna mitt i den stora massan. Jag tycker normalt om att min väg till och från jobbet tar mig över stan... men vid såna här tillfällen är det en plåga. Jag har många gånger blivit fast på vägen när jag missat att det pågår nåt ståhej, men inte idag mina vänner. I dag har jag koll.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: