Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Hur stänger man internet?

Friday, June 18, 2010

Hur stänger man internet?

Finns det nån Shut Down-knapp nånstans i en grotta under jorden i öknen. Ser en scen ur en film a'la James Bond framför mig. För Obama är det nog inga bekymmer. Han lyfter nog bara luren (direktkopplad såklart så inget nummer behövs) och säger: It's war... Shut it down!


Enligt ett nytt lagförslag ska han nämligen få den rättigheten. Om jag inte minns helt fel har jag skrivit om detta förut så det är inte första gången det är på tapeten. Förslaget ska ge amerikanska myndigheter makten att ta kontroll över utvalda företag, tvinga privata företag att spionera på amerikanska medborgare. Dessutom kan den amerikanska staten stänga ned eller på annat sätt kontrollera både webbplatser och internets infrastruktur.

Lagen ska gälla "...under en krissituation." men det stora frågan är ju vad sjutton det innebär. Nu är ju inte Obama lika skjutasgalen som sin föregångare, men USA brukar ju inte vara direkt sena med att skrika krig. Att ett sådant förslag ens kommer upp skriker ju maktlystnad.

Vem tar beslutet om förslaget går igenom? Är det USA själva är ju saken biff.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: