Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Göran Hägglund

Tuesday, June 08, 2010

Göran Hägglund

Det tar emot att säga det, men den där Göran Hägglund verkar vara en ganska skön prick. I alla fall när man läser om honom i DN. Han hävdar bland annat att: Trosfrågor hör inte hemma i politiken, vilket jag helt och hållet håller med honom om.


Men sen har han ju en kristen bottenplatta och som namnet Kristdemokraterna insinuerar handlar det ändå om en ideologi byggd på kristendomen. Och han har ju onekligen en del konstiga åsikter. Bland annat att giftemål är ett bättre ord än äktenskap när det kommer till att homosexuella gifter sig. What's the difference? Är det inte prick samma sak? Hjälper det att byta namn för att det ska bli nåt annat? För tanken måste väl vara att det inte ska bli helt likaställt med ett heterobröllop, ella vad menar ni Göran?

Sen är det de där med adoptioner och barnaskaffade av homosexuella som Göran inte riktigt kan acceptera. – Jag tror att det bästa är att barn i en uppväxtsituation kan identifiera sig med både en man och en kvinna i sin närhet säger Göran. Må så vara, men tiden är förbi när det hade något med sexuell läggning hos föräldern att göra. Med det argumentet skulle man lika gärna kunde förbjuda ensamstående mammor (vilket ju såklart skulle vara omöjligt), för det finns ju ingenting som säger att homosexuella par skulle ha mindre bekantskap av det andra könet än en ensam mamma... eller pappa för den delen. Kärnfamiljen blir ju mindre och mindre vanligt förekommande och många barn har förebilder från annat håll... kanske ännu bättre än om de bara skulle vara instängda med mamma och pappa?

Men Göran avslutar intervjun bra: – Det måste finnas ett utrymme för människor att själva kunna avgöra saker och ting. Annars plockar vi ifrån människor beslutandeförmågan men också ansvaret för de egna besluten.

Det är helt och fullkomligt omöjligt att jag en dag skulle konvertera till Kristdemokrat, men OM, mot all förmodan, KD nån gång skulle inta posten som största riksdagsparti skulle jag vara glad att vi hade mänskliga Göran som statsminister istället för nån homohatande abortmotståndare som ska rädda världen genom att höja kyrkoskatten och få alla människor att gå på söndagsgudstjänster.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: