Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Oops. I did it again

Sunday, June 20, 2010

Oops. I did it again

När man springer innan frukost är det som om att den energi som kommer från den frukost man sedan äter bara slukas upp av kroppen och görs av med på en gång. Alltså är man ganska snart hungrig igen. Istället för att äta nåt, brukar mitt resonemang ofta vara... Nä, det är lite för tidigt för att äta lunch än... jag väntar lite.

Vad som händer då är att hungern försvinner. Kroppen blir lurad och helt plötsligt är det för sent. All energi är väck och jag blir helt slut. Det är alltså ingen bra strategi jag har. Jag tänker varje gång att jag ska komma ihåg att käka innan det går så långt, men när man inte är hungrig är det ju svårt att komma ihåg.

Nu har jag i alla fall varit och köpt mig en grillad kyckling och coleslaw så nu blire snart krubb.

Fråga inte... jag har ingen aning om vad jag gör här.

Jag börjar undra om skribenterna på tidningarna är hemma och sover idag. Samma bilder och samma rubriker har legat on top hela dagen. VI HAR SETT DOM NU!

Våra äldre äldre
Idag är jag arg på våra allra äldsta medborgare. De är i vägen! Alltså det är ju så här. Säg att jag står i en affär och kikar på olika pålägg. Jag kan inte bestämma mig och kikar runt lite bland urvalet. Jag har hela tiden koll runt omkring mig för kommer det någon mer och ställer sig där flyttar jag mig lite åt sidan så den också kommer åt. Gör en gamling det? NEJ, de står blixt stilla och kollar eventuellt på en med ett litet leende. Ponera sedan att jag går på trottoaren och är på väg någonstans. Jag går ganska sakta och kan därför vara ivägen för nån som vill förbi. Jag håller mig därför mot ena kanten så folk lätt kan gå om. Gör en gamling det? NEJ, de går mitt på trottoaren och har inte en tanke på att nån skulle vilja gå förbi. Ytterligare ett exempel är om man möts i en trång gång i affären. Det finns oskrivna lagar om i vilken riktning man går i en affär. Går man åt motsatt håll får man räkna med att kliva åt sidan. Gör en gamling det? NEJ, de stegar rakt fram i mitten av gången, emot strömmen och anser sig ha all rätt i världen att ha företräde, trots att tio andra människor är klev in i gången i rätt färdriktning långt innan.

Ok, jag förstår att det kanske inte alltid är så lätt att bli gammal och röra sig sakta och begränsat, men det handlar inte om det i de situationer jag syftar till. Det handlar om att de anser att deras ålder ger dem större rätt att gå före. De ser det som jämlikt med att man ska resa sig för dom på bussen (vilket jag anser att man ska). Men det är en stor skillnad. I bussen handlar det om att jag är mer kapabel att stå under resan än dom, men en gammal människa har precis samma förmåga att gå på ena sidan av trottoaren, att flytta sig lite åt sidan eller gå till höger i gången som alla andra.

Jag tänkte på detta speciellt i fredags när jag dök ner med huvudet förre i kyldisken för att plocka upp den sista jordgubbsglassen åt den gamla damen. Jag var ju där först. Jag ville ha den där glassen. Jag skulle ha den där glassen jag hade bara inte tagot upp den i korgen ännu eftersom jag inte kollat klart för övrigt sortiment. Men vad jag gör jag när damen kommer och tränger sig framför mig? Jo, som sagt... jag dyker huvudstupa ner, tar upp paket och ger det till henne. Visst sa hon tack, men det var ingen tvivel på att hon förväntade sig att jag skulle göra det. Det stör mig. Respekten borde gå åt bägge håll.

Allt ovanstående gäller även personer med barnvagnar, som av nån jäkla anledning också anser sig lite bättre och ha större rättigheter än andra.

Blir jag gammal en vacker dag, eller kommer behöva gå med en barnvagn hoppas jag att jag kommer ihåg vad jag tyckte innan. Om inte hoppas jag verkligen att nån påminner mig.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: