Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Menstruation Hell

Tuesday, June 29, 2010

Menstruation Hell

Stackars STACKARS stackars lilla flicka! Blott 4 år och har redan mens. Mens är ett konstigt fenomen. Alla tjejer har det och alla hatar det. Eller åtminstonde finns det nog ingen som kan tänka nåt gott om det. Jag vet att det har med ägg och reproduktion att göra, och många klarar sig igenom livet med endast blödningar, men otroligt många lider av skiten. PMS är ett helvete på jorden för SÅ många.

Jag tror faktiskt inte grabbarna fattar det... och inte de tjejer som inte lider av det heller. Irritation, gråtmildhet, aggitation, hunger, svullnad, allmän obehagskänsla, ömmande lyfmkörtlar, kramper, smärtor o.s.v. Vem fan vill ha det så två veckor i månaden?

Jag fick mens när jag var 10 år. I mer än 20 år har jag lidit. Jag är rätt förskonad från de känslomässiga bitarna av PMS. Dock har jag märkt att jag kan reagera starkare ibland om det händer nåt som kanske skulle gjort mig exempelvis irriterad normalt. Men det stör mig inte och förhoppningsvis inte folk i min omgivning heller. Dock har jag min jävla knöl i bröstet som jag inte kan nudda och som bara blir ömmare och ömmare för varje dag som går fram till mens. Svullnaden startar också vid ägglossning och i takt med det ökar strulet med min mage. Sen startar smärtorna och det med råge. De känns av några dagar innan för att eskalera till nåt överjävligt i samband med menstruationsstart. Efter 4 dagar kanske jag känner mig normal igen... bara för att det 2 veckor senare ska börja om igen.

Det blir bättre med åren... det har man ju fått höra sen man fick mens. Pyttsan. Det ända som hänt mig är att smärtorna flyttat sig från ryggen till, svullnaden blivit värre och knölen tillkommit. Det blir inte bättre fören det är över.

Varför den lilla flickan kommit i puberteten vid 4 års ålder vet man inte, men man vet att puberteten startar allt tidigare. kanske beroende på kemikalier. Låter sunt.

Photo Host

3 comments:

Anonymous said...

Jag kan inte ta ifrån dig eller er den smärtan. MEN jag kan säga att motsatsen (utebliven mens långa tider eller extrem oregelbundenhet och troligen svårighet att få barn) inte är mycket bättre att leva med.
llt har en avigsida och en annan lika avig sida.

/m

Anonymous said...

What? Klart det är, har oregelbunden mens rätt sällan och det är ju skitbra. Får dock ägglossning och mens på några veckor när jag käkar rosenrot, så det där med barn lär inte bli något enormt problem.

Hannastacia said...

Vad jag söker är en förklaring till VARFÖR man måste lida två av fyra veckor i månaden i större delen av sitt liv bara för att kunna få barn. Verkar inte helt logiskt. Jag fick mens vid 10 års ålder... eftersom ytterst få får barn då finns liksom ingen vits. Vid 51 (som är genomsnittet för menopaus) blir extremt få med barn och blir dom det får barnen ofta men så varför det ska fortsätta så länge finns inte heller någon logik i. Mellan 20 och 40 hade ju räckt mer än nog!