Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Social recruiting / rekrytering 2.0

Tuesday, February 01, 2011

Social recruiting / rekrytering 2.0

Nån måtta va? Nä, inte mycket. Klockan 4.00 slog mina ögonlock upp och sedan dess har jag inte kunnat somna om. Vad är nyttan med detta?

Jag kom just på att jag ska på ett mycket intressant möte idag. Länets blivande kontaktsjuksköterskor är inbjudna till den första nätverksträffen någonsin. Det innebär alltså att sjuksköterskor från alla kliniker är inbjudna för att vi främst ska få ett ansikte på varandra men också för att diskutera arbetssätt och hur vi ska kunna samordna oss kring patienter som går på flera kliniker. Jag fick inbjudan för ett tag sedan, men har inte reflekterat så mycket över det, men nu slog det mig hur himla intressant det kan bli. Det här med kontaktsjuksköterskebiten av mitt jobb är något jag verkligen gillar.

Men för alla som inte gillar sitt jobb... och är i farten för att skaffa nytt jobb... tipsar Nyheter24 om hur du kan göra skillnad för om du får jobbet eller inte. Använd din Facebookprofil. Den kan vara avgörande för om du kontaktas om toppjobbet eller inte. Med en stark yrkesprofil på nätet blir du också mer attraktiv på arbetsmarknaden. Allt som görs i de sociala medierna kan bidra till att skapa en mer komplett bild av den jobbsökande. Har kandidaten ett öppet Facebook-konto är det ingen hemlighet att man som rekryterare går in för att läsa statusuppdateringar och titta på bilder, säger Jonas Mauritzson, rekryteringskonsult.


1. Bli medveten om hur du syns på internet. Testa att googla dig själv eller använd verktyg som onlineidcalculator eller mywebcareer för att utvärdera din professionella nätprofil.

2. Bestäm vad du vill signalera. Hur ska ditt personliga varumärke se ut?

3.  Städa undan skräp och putsa upp nätprofilen. ­ I den mån det går, ta bort publiceringar och bilder som du lagt ut i ett tidigare liv men inte står för idag. Om mindre fördelaktiga saker lagts ut av andra, be dem ta bort det. Om allt inte kan städas bort, lägg i stället ut så mycket nytt material som rankas högre i söket så skandalmaterialet förpassas bortom sidan tre i google-resultatet.

4. Bygg din egen plattform. En egen webbsida eller blogg och om du inte känner dig mogen för det, använd systematiskt twitter, Linkedin och branschforum för att visa din kompetens och att du är uppdaterad på vissa ämnen. Länka till/följ personer som kan hjälpa dig i dina karriärmål. 

Hmm, jag vet inte jag om jag tycker det är så himla bra att rekryteringen går den vägen. Det finns många som INTE tänker på att göra de fyra stegen och då kan alltså profilen fälla i stället för att ge dig den där chansen på jobbet. Nä, en hederlig gammal CV och kontakter är nog vägen att gå.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: