Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: 8. Favoritmat

Wednesday, February 09, 2011

8. Favoritmat

Jag gillar nyttig mat bäst. För egentligen handlar det ju inte bara om själva ätandet utan också hur man mår efter man har ätit. Maten ska ge energi utan att kännas tung och framförallt ska den vara snäll mot magen. Kolhydrater iform av pasta, ris och potatis är inte snälla mot min mage och därför undviker jag det. För mycket fibrer och fullkorn är det inte heller. Inte heller fett. Nä, protein och grönsaker är min grej. Det är nyttigt och det är gott och framför allt är det ok för min mage.

Jag har alltid haft en förmåga att snöa in på saker gällande mat. Just nu är jag inne i en period när jag helst äter keso med frukt och bär. Helst hela dagen. Passar lika bra som frukost, som till lunch och middag. Mera matigt älskar jag grillad kyckling med hummus, kantarellmackor och fisk funkar nästan alltid med.

Annars är frukost mitt favoritmål. Fiberberikad havregrynsgröt med mosad banan och kanel... och så ett kokt ägg till det. Så gott så man blir salig.

Men jag är ju inte den som är den och jag gillar ju såklart onyttig mat med. Vad gäller fastfood har jag tre favoriter. Det är Casablancas kycklingrulle, det är Akropolis kebabpizza och det är Chaplins Cappricciosa med räkor. Eftersom alla finns i Värnamo är det också bara där jag äter pizza och liknande.

Överlag tycker jag nog mat är ett nödvändigt ont och jag skulle helst slippa äta alls. Den där andningsgasen låter inte alls så illa. Frågan är bara om det ger mig tillräckligt med energi för att träna... tror inte det.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: