Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Nedskräpning = 800 kr

Thursday, February 17, 2011

Nedskräpning = 800 kr

800 kronor i böter för att skräpa ner. Det blir hårdare säger Andreas Carlgren.Det är redan i dag olagligt att skräpa ner, men jag har nog aldrig hört nån få ett straff för det. Och i alla fall inte ett års fängelse som det står i lagen att man kan få. 800 kronor på plats låter som ett mycket bättre alternativ, för visst ser det för tråkigt ut med skräp på gator och i parker. Men jag säger bara en sak: PAPPERSKORGAR!

Papperskorgar vore ett mycket bättre alternativ och skulle bespara arbetet  med att gå run och bötfälla folk. På vägen hem från Ekershallen till mig finns inte en enda papperkorg! På vägen hem från jobbet finns typ tre... på 2,5 kilometer. Det är verkligen uruselt och en bra förklaring till varför folk slänger skräp.

Kolla till exempel hur det ser ut på gatorna i USA. Här står papperkorgar med ca 10 meters mellanrum och du ser i princip inte något skräp på gatorna. Till och med under SXSW-festivalen, när folkmassorna var enorma på alla gator och torg, var gatorna ganska rena eftersom folk faktiskt går till papperskorgarna när de finns i närheten.

Att köpa in och placera ut papperskorgarna borde inte vara så himla dyrt och kostnaden för att tömma dom borde med vinst kunna bekostas av det man sparar på renhållning och polisarbetet med att bötfälla. Tänk vad lätt det skulle vara att lösa visst problem.


Efter en formtopp i går kväll, tycks jag vara tillbaka i mitt preförkylda tillstånd. Varken sämre eller bättre än i förrgår. WTF! Men jag är så himla glad att det gick så superbra att springa igår. Det trodde jag faktiskt inte. Eftersom min älskade mamma (hemkommen från Teneriffa) ringde precis när jag var uppvärmd och klar, förlängdes uppvärmningen med 10 minuter på steppern innan jag gav mig ut och jag kan tänka mig att det var lite det som gjorde susen. Underlaget var faktiskt helt perfekt. Ganska hårt packad snö gav bra stötdämpning och med ett tunt tunt lager modd fick man perfekt fäste på marken. När jag kom åter hem efter 5 km var jag knappt trött!

Kanske skulle jag införa bot för att skräpa ner här hemma med. Nu är det väl inte direkt skräpigt, men det börjar bli mer än dax att dammsuga. Efter att ha fungerat halvdant en längre tid, var det inget sug alls när jag skulle dammsuga sist och det är hög till att införskaffa en ny. Jag VILL INTE lägga pengar på en dammsugare och har därför skjutit på det länge, men nu är det verkligen dax. Får la låna HellSaab i helgen och ge mig ut på jakt. Surt!

Det är torsdag och jag gillar ju torsdagar. Jag gillar dom dock bäst EFTER jobbet, men just nu känns det bara skönt att veckan går mot sitt slut. Jag längtar efter att få testa mina spel till xboxen, och varva träning med att slappa och inte göra nånting. Snart så...


Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Chaan said...

Fast nerskräpning är inget som polisen bör få betalt för att se efter. Man sopar gatorna istället. Det polisen ska göra är att knalla runt på stan på fredag- och lördagkvällar och bötfälla fyllona som pissar på fel ställen, typ trappuppgångar och tunnelbanestationer (inomhus är det äckligt eftersom det inte går bort av vädret)

Men poliserna är lika bekväma som alla andra - på fredag- och lördagkvällar dricker de själva eller har mysiga hemmakvällar.