Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Alla Hjärtans dag

Monday, February 14, 2011

Alla Hjärtans dag

Helt seriöst, nu packar jag snart ihop och flyttar tillvarmare breddgrader. Austin skulle passa bra, för de har ju vinter, men inte av denna kaliber. Det är ju rent ut sagt svinkallt och kallare ska det bli. Det är ju som i en film om jordens undergång när man läser om kylan som är på väg. Mina händer som klarat sig så bra denna vinter är torra och knogarna såriga som om jag varit i slagsmål.

Men mitt i allt elände firar vi alla hjärtans dag i dag. Eller ja, vissa firar. Vi fick en ask med gelehjärtan av chefen, men i övrigt är det bara en jag sett få uppskattning av sin äkta hälft och det är Åsa på inskrivningsmottagningen som hade en stor bukett med tre röda rosor och en chokladask på skrivbordet idag.

Vi firar tydligen denna dag på grund av nån slags ihopplock av historia. Valentin var en martyr som avrättades för att han vägrade ge upp sin tro och vigde kristna par. Samtidigt noterade den mindre utvecklade medeltidsmänniskan att fåglar i februari sökte och fann sin partner. Sen skrev nån tjomme en dikt om fåglarna och kärleken. Kopplingen mellan de två historierna tycks inte vara annan än att de skedde kring ungefär samma tid i februari, men historien har skrivits om och uppdaterats tills den blev vad den är idag.

Eftersom jag och min älskling är på olika ort blir det ingen direkt romantik idag för min del. Nä, jag får väl nöja mig med att läsa om andras myspys... eller så skiter jag i det och ignorerar för egentligen är det ju inte annat än kommersiell smörja.

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Katja said...

haha, en till som är kluven inför alla hjärtans dag! jag är också äcklad av kommersialiseringen av dagen, allt det röda-sockersöta, men däremot är det ju bra med en dag då man FÅR vara töntromantisk ;)