Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Bo kallt – tappa kilon

Friday, February 18, 2011

Bo kallt – tappa kilon

Enligt forskare vid bland annat University collage i London så skulle höga inomhustemperaturer kunna vara en bidragande orsak till det allt större problemet med fetma i västvärlden. De slår bland annat fast att energiförbrukningen ökar när vi utsätts för kyla och minskar när vi är i ett varmare klimat. Genom att sänka rumstemperaturen du kan öka hastigheten på din viktnedgång, Med andra ord kan du bli smalare genom att sänka din inomhustemperatur.

Det finns många teorier om att kyla skulle öka förbränningen eftersom kroppen gör av med energi för att hålla kroppen lagom tempererad. Men det finns också många som säger att kroppen går ner i sparlåga och därmed minskar förbränningen. Jag tror på en mix av de bägge. Att träna i kyla borde öka förbränningen. Här säger de som påstår så att man kan öka förbränningen med upp till 15%. Också att ta en kall dusch efter träning ska öka på förbränningen. Men att sitta still och frysa i en kall lägenhet känns snarare som om det skulle ha motsatt effekt. Kroppen lyckas inte hålla sig varm och sänker därför kroppens förbrukning för att sparar på den energi som finns.

Och hade det senare och det forskarna nu påstår stämt hade jag varit mager som en sticka vid det här laget.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: