Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Sola säkert - bli ruinerad

Sunday, May 23, 2010

Sola säkert - bli ruinerad

Igår var det som känt underbart soligt väder i större delen av landet. Och då börjar alla tidningar och nyhetsprogram ta upp att man ska skydda sig mot solens strålar. Råd och Rön är på besök i Nyhetsmorgon och visar upp resultatet av sitt test på solkrämer. Mycket varierande resultat, men man skulle kunna sammanfatta med att ju dyrare desto bättre.

Och jag undrar... Varför är det så dyrt? Det finns klara bevis på att bränna orsakar hudcancer. Man vill att folk ska smörja in sig och med så hög solskyddsfaktor som möjligt. Borde det då inte vara bra mycket billigare?

Jag måste erkänna att jag är skitdålig på att smörja in mig trots att jag har den typen av hud som verkligen behöver skyddas. Att jag är kass på det beror dels för att jag har skitsvårt att bli brun. Jag blir röd och sen försvinner det nästan när det röda lägger sig. Smörjer jag in mig får jag ingen färg alls. Och sen är det dels för att det är så jävla dyrt. För att få säkert skydd ska du ta en hel näve kräm till kroppen och du ska smörja in flera gånger om dagen. En dag ute skulle alltså bli en hel jäkla flaska lätt! Vem har råd med det när en flaska kostar nästan 200 spänn!

Klart krämsäljarna vill tjäna pengar, men kanske skulle staten gå in med lite stålarsch här. Man måste man ju faktiskt tänka lite ur ett samhällsperspektiv. Hudcancervården är inte billig och kanske skulle man kunna tjäna på det i längden... både ekonomiskt och minskat mänskligt lidande.

Äh, jag vet inte... jag kan inget om ekonomi och sånt, men jag tycker i alla fall att det är dyrt.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: