Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Botox

Wednesday, May 05, 2010

Botox

Nu har jag varit effektiv. Jag har tränat (vilket gick skitbra), tvättat håret, packat (vilket inkluderar att prova hundratals kläder) och gjort tonfisksomelett till morgondagens lunch. Nu är det bara slappa kvar.

Nu ska jag berätta om min nya arbetsuppgift. Botoxbehandling! Nä, inte för att strama ut skynklig hud, utan i urinblåsan. Vår klinik är i konstant rörelse och operationer som görs i lokalbedövning flyttas ut från operationssalarna och ner på mottagningen (bland annat). Vi har redan börjat med vasektomier (som jag berättat om tidigare) och yag-laserbehandling i blåsan. Nu är det alltså dax för Botox och jag är den utvalde.

Varför använder man då Botox i urinblåsan? Jo, för att förlama den... Botox är ett nervgift. Mycket effektivt vid överaktiv blåsa, framförallt vid neurologiska sjukdomar som exempelvis MS. Det är mycket enkelt att administrera läkemedlet i urinblåseväggen. Det görs via cystoskopi (tittar in i urinblåsan) där behandlande läkare med en lång nål lägger en rad kvaddlar i väggen. Det är med andra ord inget supernytt för mig, för jag assisterar ju cystoskopier dagarna i ända, men jag tycker ändå det är lite roligt med något lite annorlunda.

Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

mamsen said...

OOOps har du blivit "halvdoktor" nu, grattis. Ska du lägga botox själv? Kanske man kunde få en dos, inte i blåsan dock, den är inte speciellt aktiv, men jag har massor med andra ställen där det skulle behövas haha

Hannastacia said...

Nä, doktorn gör det tack och lov... verkar lite pyssligt. Kanske jag sno med mig lite hem och om du vill ha. ;)

mamsen said...

Ja tack, hihi, spara "slattarna" till mig