Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Betyg

Wednesday, May 19, 2010

Betyg

Hur man sätter betyg idag har jag ingen aning om, men jag tycker betyg från årskurs sex låter som en utmärkt idé. Ju tidigare desto bättre. Det är utbildningsminister Jan Björklund (fp) som kommer med förslaget som ska vara genomfört till år 2012 om alliansen behåller regeringsposition.

Jag får för mig att jag hade haft bättre slutbetyg i nian om man fått betyg tidigare. Betygen ger en bättre koll både för den som får det och dennes föräldrar om hur man ligger till och vad man behlver göra för att förbättra. Och ett bättre avgångsbetyg i nian ger bättre chans att komma in på det program man vill på gymnasiet. Jag minns inte mina allra första betyg, men jag tror jag fick dem i åttan. De var inte så vidare. Anledningen var inte att jag inte kunde, utan att jag inte hade lagt manken till. Efter jag fått det skärpte jag mig och lyckades höja dem tillräckligt för att kunna komma in på mediaprogrammet. Hade jag fått dem tidigare hade jag kanske kunnat hinna höja dem ännu mer.

Sen undrar jag hur det gick med förslaget med ordningsbetyg... för visst fanns det ett sånt för ett tag sedan? Jag är fruktansvärt oinsatt i skolan eftersom jag inte egentligen har nån anledning att bry mig just nu. Detta borde, om det inte är så redan, absolut införas! Det skulle sätta bråkstakarna på plats och skapa bättre arbetsro för övriga. Detta ska enligt mig, införas redan från typ mellanstadiet. Jag minns så väl hur svårt jag hade att koncentrera mig p.g.a framför allt tre personer som hela tiden störde redan på lågstadiet.

Varför inte betyg redan från årskursz ett? Seriöst?

Image and video hosting by TinyPic

No comments: