Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Riktig katastrof nära, direkt efter övning.

Friday, May 21, 2010

Riktig katastrof nära, direkt efter övning.

En så länge kan jag inte se nåt betyg på gårdagens katastrofövning vare sig i Nerikes Allehanda eller på sjukhusets hemsida. Borde väl komma och det ska bli riktigt intressant att se. Jag vet ju att det funkade bra hos oss på kirurgakuten.

Ju mer jag tänker på det ju mer kritiskt blir jag dock till övningen. Alla visste ju nämligen om den, vilket gjorde att många inte svarade i telefonen när det stod "dolt nummer". Jag dock svarar ALDRIG i telefonen när det står "dolt nummer" men nu gjorde jag ju det eftersom jag visste att det var sjukhuset. Problemet med att få in folk hade nog inte varit så stort om ingen vetat... dock hade jag inte varit där :D.

Lite lustigt är att några timmar efter katastrofen avblåsts var en riktig katastrof nära. Ovädret slog nämligen ut en transformator i vattenverket och alla som är anslutna till Örebro kommuns vattenledningar var utan vatten. Detta förklarar varför det var så otroligt dåligt tryck i duschen när jag försökte snabbduscha (för att inte få blixt i mig) i går när jag kom hem. Vattenbristen orsakade ett nytt och äkta pådrag på sjukan. Kommunen kontaktades och man gjorde upp om att vattentankar skulle köras till USÖ. Det kunde dock avblåsas då vattnet kom tillbaka. Jag slutar härmed gnälla för det är mer synd om Claes-Mårten (medicinskt ansvarig Dr) och grabbarna i katastrofledningen som antagligen spenderat mer en ett dygn i tjänst.

Tyvärr kan man också läsa sig till att ovädret inte är över för Örebros del... det värsta väntas till idag! Darn!!!

Image and video hosting by TinyPic

No comments: