Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Särskrivningar är vidriga ting

Wednesday, May 26, 2010

Särskrivningar är vidriga ting

Särskrivning är något vi ska låta bli att ägna oss åt. Det leder till missförstånd, säger Lars-Gunnar Andersson, professor i modern svenska vid Göteborgs universitet.

Jag kan inte annat än att hålla med. Jag HATAR särskrivningar. Min kille har anklagat mig för att höra till skaran som särskriver, men jag skulle vilja påstå att ser ni särskrivningar i min blogg beror det inte på att jag är osäker på om det ska vara så eller inte, utan på att jag är lite för slarvig när jag skriver och det går för fort.

Dagens utbredda särskrivningsproblematik skylls på engelskan, skyltar och förpackningar. Och visst... jag kan förstå att unga människor som lär sig detta nu kan bli förvirrade, men kära nån... särskrivning är minst lika vanligt hos folk i min ålder och de kan banne mig inte skylla på det.

Nä, upp till kamp emot särskrivningar! de bör utrotas!

Image and video hosting by TinyPic

No comments: