Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Smokin´

Tuesday, May 18, 2010

Smokin´

Nu vill man förbjuda rökning på offentliga platser. Jag tror många idag är glada för det rökstopp som infördes på krogen... rökarna med alltså. Det är bra mycket trevligare på en krog som bara stinker sprit, än en som stinker sprit OCH rök. Man har glömt hur det var, men i USA fick man sig en påminnelse. I Texas har de löst det smart eftersom de flesta krogarna har större delen av sin yta utomhus kan man röka där, men i New Orleans tycks man skippat förbudet på de allra flesta ställen. Vissa krogar hade speciella delar man fick röka i, men de flesta gick det bra att röka prick var som helst. Det var inte trevligt.

Att förbjuda rökning utomhus är att ta det lite för långt. Lekplatser, som är ett av de offentliga platser som tas upp, är absolut en sak... men å andra sidan... där ska väl inte ens behövas nåt förbud. Man röker inte på en lekplats punkt slut. Men... och nu kommer det. Tågperronger? Uteserveringar?? Hemma hos personer som har hemtjänst???

Om vi betar av en i taget. Tågperrongen känns rent ut sagt löjligt. Rökare som reser långt kommer behöva röka i stoppen. Ska de springa från perrongen för att göra det, kommer de göra det och därmed missa tåg och orsaka förseningar. Ok... skyll er själva, tänker ni, men seriöst. Perrongen är faktiskt tillräckligt stor för att både rökare och icke-rökare ska kunna vistas där utan att störas av varandra.

Uteserveringar. Hmm... ok, de små, men de flesta skulle funka att dela av. Det stora problemet med att förbjuda rökning på uteserveringar är att folk inte kommer gå på krogen alls... det är lätt att kliva utanför dörren för att röka, men att kliva utanför dörren och dessutom gå iväg?... för hur långt ska förbudet sträcka sig? Får man röka direkt utanför serveringen gör det inte mycket nytta och ska man traska iväg blir det för jobbigt. I alla fall om förbudet ska gälla även kvälls/nattetid. Dagtid... fine... man sitter sällan tillräckligt länge för att det ska bli jobbigt... men med drinken i näven?! no way.

Hemma hos folk som har hemtjänst. Rent vansinne! Folk måste få göra som de vill i sitt eget hem! Tänk att vara 80 plus, ha rökt hela ditt liv och sedan hamna i rullstol fångad i ditt eget hem. Rökningen kan vara den enda livskvalitet du har kvar. Ska det tas ifrån en? Jag förstår motivationen med att personalen kan tycka det är jobbigt. Man får inte i detta glömma det faktum att många bor kvar hemma mot sin vilja. Ska de tvingas bo kvar hemma och samtidigt tas ifrån de rättigheter ett eget hem medför? Inte helt logiskt va?

På vissa ställen löst problemet med att endast rökande personal går till rökarna (och tro mig i hemtjänsten finns det gott om sån personal) och en annan är att den boende får vädra 15 minuter innan.

Ja är inte den som säger att rökning är bra... tvärtom. Det är ett jävla skit rent ut sagt! OCh man hoppas ju verkligen att rökning är en sysselsättning som är på väg att dö ut. Att förbjuda rökning för icke-rökarnas skull är en bra motivering, absolut! Jag tror också färre kommer börja röka med fler förbud. Ju jobbigare det är desto färre kommer göra det om de inte behöver... självklart. Men att förbuden ska vara till hjälp för folk att sluta röka. Nja, den varianten tror jag inte på. Riktigt urusel faktiskt och en löjlig motivering till ett förbud. Människor revolterar mot såna förbud.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: