Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: ... bored

Saturday, May 22, 2010

... bored

"S sviker storstan lyder" rubriken på Aftonbladet. Ursäkta, men all politik, hel tiden, konstant, handlar ju bara om Stockholm, Stockholm, Stockholm, så hur sjutton kan man påstå nåt dylikt?

Anna Lena Löfgren är död. Jag måste nog pinsamt nog erkänna att jag varken känner igen namnet eller utseendet. det enda bekanta i texterna i tidningarna är "lyckliga gatan". Nu är väl i.o.f.s inte Svensktoppen ett forum jag är så himla into idag, men som barn var det ju ett ganska stående inslag i veckan och Anna-Lena har vad jag förstått hållit igång programmet sen 1966. Må hon vila i frid även om jag inte vet vem hon är.

En sak jag lade märke till när jag gick över stan idag var den otroliga mängd klungor av missbrukare som hängde på gatorna och i parkerna. Nu vet jag vad Bäjb tänker... "ja, du är ju i Örebro", men så här har det inte alltid varit. Visst, det har alltid varit mycket harmlösa fyllon och ungdomar har hållit på mycket med droger, men detta var en annan typ av människor. Det var äldre personer... den typ av missbrukare du ser i storstäderna. Tänk Krister Pettersson... såna som t.ex Stockholms gator vimlar av. Var kommer de ifrån? och varför?

Jag såg inga tiggare idag. Kanske är det Örebros tiggare som är de som blivit bortlotsade. Tiggarna är ju ett relativt nytt fenomen som jag inte alls är förtjust i. Det ser skräpigt ut och då menar jag inte något illa mot personerna i sig och jag menar inte heller något illa mot fattiga människor. Det är en sak att stå på stan med sin gitarr och ha hatten framför sig. Det är till och med en annan sak att gå omkring med en folköl i näven och be om några kronor. Jag pratar ju här om tiggarna som kommer hit från Slovakien, Bulgarien och Rumänien. de som sitter och vaggar och gnyr och ser så tragiska ut de bara kan. Tiggarna bara ökar och ökar. För typ fem år sedan syntes de bara i storstäderna, men nu är de mer och mer utbredda och en stor mängd har hittat till min stad.

Jag tycker tiggeriet ska förbjudas... ingen tvekan om saken. Politikerna säger att man inte kan förbjuda fattigdom, men, detta är inte rent fattiga människor. Det är turister som kommer hit och tjänar på att sitta på gatan och se bedrövliga ut. Ofta på uppdrag av nån maffiaboss i deras hemland. Det måste finnas nåt sätt att förbjuda detta utan att förbjuda fattigdom. Det handlar om formulering i lagboken. Om dessa människor är uppriktigt fattiga är det inte vårt problem fören de söker sig hit för att bo. Vi har nog med fattigt folk i vårt land för att försörja turister. Dessutom... om nordens länder (som är de populära resmålen för dessa människor) förbjuder tiggeriet kanske vi till och med hjälper dessa människor. Vad vi gör i dag är ju att mata människohandeln.


Nog om tiggarna och istället gratulerar vi Pac-Man som fyller 30 bast med en Pac-Man tårta!

Image and video hosting by TinyPic

3 comments:

Christian said...

hahaha tankeläsare. fast ni har ju gott om vuxna som tror dom är ungdomar som knarkar. kolla bara alla vimmelbilder från örebro :D

Hannastacia said...

Jo, tack jag vet... men dessa var vuxna vuxna... typ 50 och över.

Anonymous said...

rr lgpx patw bpr czcg wgvt zoc agyv et if eon jklj tctx xsj kchz ysdb wlc hxut sj