Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Morötter och snören

Wednesday, May 26, 2010

Morötter och snören

Arbetsföra personer ska krävas på motprestation för att få socialbidrag. I gengäld ska de kunna tjäna 1 500 kronor i månaden under sex månader utan att bidraget sänks. Det är två nya förslag som lanseras av Folkpartiet, som vill ändra Socialtjänstlagen så att alla kommuner blir skyldiga att ställa sådana krav.

Jag tycker det låter väldigt sunt att kräva en motprestation för att få socialbidrag. frågan är bara vilken typ av motprestation men är ute efter. Det får ju inte bli något som tar den tid som ska gå till arbetssökande. Men jag tycker heller inte det ska vara för enkelt att få bidraget. Som jag skrivit om tidigare vet jag massor med folk som under många år lurat systemet, plockat ut bidrag och levt livets glada dagar utan den minsta ansträngning. Det är fel och dom måste man komma åt.

Vad gäller moroten att kunna tjäna 1500 kronor utöver bidraget borde det väl också vara en god idé . Förhoppningsvis kan dessa pengar komma från en timanställning som senare kan leda till nåt större. Det ger också en sporre att verkligen vilja ha ett jobb och dessa 1500 extra försvinner efter ett halvår om man inte verkligen tar tag i saken och aktivt söker jobb.

Detta är alltså, enligt mig bra förslag för att komma åt latmaskarna, men de övriga... de som inte får jobb, trots att de söker och söker. Där hjälper detta inte någon. vad som behövs är noggrannare utredningar och mer individuella prövningar för de som söker bidrag för att se vilka förutsättningar och möjligheter de faktiskt har att få jobb. Det är inte logiskt att ställa samma krav på någon som verkligen ägnar hela sitt liv åt att försöka få ett jobb och en som inte direkt bryr sig.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: