Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Skiff Reader

Saturday, January 09, 2010

Skiff Reader












Enligt Expressen "Skip Reader", men efter googlande utan att hitta och sedan gått till företagets Skiffs™ hemsida konstaterar jag att den heter "Skiff Reader". Expressen kallar också företaget felaktigt för Skipper i texten, men det är uppenbart i denna text att det är Skiff™ de menar.

Vad är det då? Jo, en dator för e-böcker och e-tidningar. Vad är så bra med den? Tja, enligt företaget ska den ha:
  • Ha större läsyta för rikare läsupplevelse
  • Vara lätt att hålla i , använda och bära med sig
  • Vara väldigt stabil med en display av metallfolie och med ett skal av magnesium
  • Fyra gånger högre upplösning än föregångarna
  • Touch Screen-funktion som låter dig vända blad med fingret för mer fördjupad läsning
  • En veckas batteritid
Nödvändig?... nja, inte för mig direkt. Men! tänk en pendlare som spenderar nån timme på tåget varje morgon och kväll. Eller nån som helt enkelt tycker om att läsa tidningen från pärm till pärm till frukosten. Då är nog detta ett utmärkt alternativ. Jag är nämligen övertygad om att papperstidningen kommer dö ut. Frågan är inte om, utan när. De flesta morgontidningar består av antingen alldeles för stort format eller för många bilagor. De är helt enkelt inte smidiga vare sig på frukostbordet eller på tåget. Det är dock Skiff Readern. Otroligt smidig till och med. Tänk att bara behöva ha med sig sin Skiff Reader på resan och kunna läsa hur många tidningar man vill. 23 x 28 x 0,7 cm stor, 498 gram tung och med en lagom stor display på 11,5 tum. Och orkar man inte läsa själv, låter man datorn göra det åt en.

Kan tänka mig att det tar ett tag för Skiff Readern att få en större marknad. Det jag ser framför mig närmsta åren är framförallt affärmän i business class på flyget. Den kommer ju såklart nämligen vara svindyr till en början. Och folk, d.v.s vanliga Svenssons, anser fortfarande att det är nog med en dator per hushåll och då väljer man kanske inte denna i första hand. Men visst är det spännande var tekniken är på väg?

Reader available for purchase later this year in more than 1,000 Sprint retail locations across the U.S., as well as online at www.sprint.com

Image and video hosting by TinyPic

No comments: