Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Så här får inte ens en chef beté sig banne mig!

Friday, January 22, 2010

Så här får inte ens en chef beté sig banne mig!

Facebooks baksida blir bara mer och mer tydlig. Jobb och privatliv är inte längre två separata ting. Det blir fruktansvärt tydligt för Mats Mügge när han fick sparken för sin profilbild där han bär en mössa med trycket: Pornstar. Jag blev så upprörd att jag såg rött när jag läste artikeln. Mats var omtyckt och duktig på förskolan där han jobbade och skulle gå från timvik till ett riktigt vikariat. Men nu fick han alltså istället sparken.

Visst, man kan inte räkna med att vara privat för nån på Facebook, men att chefer ska kunna utnyttja det man gör det är ju rena rama vansinnet. Att man snackar illa om jobbet är ju en sak (som McDonaldsbruttan), men att sparka nån för dennes privata klädsel måste ju vara lagbrott! Jag är även förbluffad att de, liksom i McDonaldsbruttans fall, även denna gång väljer att bara huxflux sparka istället för att prata med den anställda först och försöka reda ut det.

Kanske är det dax att spärra sin profil för alla utom accepterade vänner. Tycker det är skittrist, men man vet ju inte vad man kan bli sparkad för nowadays. Jag känner med dig Mats och jag hoppas du får rätt hos DO (DiskrimineringsOmbudsmannen), att förskolan får böter och att rättvisa skapas.

Image and video hosting by TinyPic

4 comments:

Anonymous said...

JA! Om han så tyckte om bajssex och hade bajsbilder i sina album så ska det fan inte röra jobbet.

Vilket jävla moralistpucko till chef... BLIR RASANDE!

Hannastacia said...

Precis!!!
Ju mer jag tänkt på det, desto mer övertygad är jag om att DO måste döma till hans fördel. Detta KAN bara inte gått rätt till.

Jolalus said...

MORALPANIK - ELLER?
Ja, vad kul och spännande och gränsöverskriiiidande med en kille på dagis som har PORNSTAR skrivet i pannan! Så liberalt och friiigjort och osvenskt..!

Åh, vad trött man blir på alla omogna halvfigurer som ständigt måste provocera för att få uppmärksamhet!

Och när någon då till slut BLIR provocerad så kallas det M O R A L P A N I K, och så rycker SvD av alla tidningar ut och stenar personalen på dagiset offentligt!

Om någon borde skämmas är det ni på SvD. Trodde ni hade mer stil än så här...

Jag hade sparkat detta miffo direkt!

HDR-fotografen said...

Hör av er till förskolan eller ännu hellre VD:n och fråga. Hör 100 personer av sig till honom borde det ge honom en tankeställare.